Vuelta | Hele wielerwereld gunt het Gesink: 'Als iemand het verdient, is het meneer Gesink!'

Robert Gesink in het rood. Ploeggenoten en wielervolgers gunnen het hem massaal. Een greep uit alle mooie reacties!

La Vuelta ciclista a Espana 22-01

De Vueltastart in Nederland kende een droomstart met Robert Gesink in de rode leiderstrui op het podium in Utrecht nadat hij als eerste de streep passeerde in de door Jumbo-Visma gewonnen ploegentijdrit. Iedereen gunde dat de sympathieke Achterhoeker.

Ploeggenoten

Allereerst natuurlijk zijn ploeggenoten. Sam Oomen en Mike Teunissen waren er bij AD In Het Wiel na de ploegentijdrit als de kippen bij om te zeggen hoe ze het Gesink gunden.

Teunissen: "Hij was al de hele tijd bezig met 'jaa, maar ik ben eigenlijk helemaal niet de beste hier in die ploegentijdrit'. Ik zeg: 'maat, dan doe je al jarenlang zoveel voor de ploeg, dus dit is dan het minste dat je dan terug kan krijgen'. Ik vind het supermooi en ik vind 'm eigenlijk veel te bescheiden, want dit verdient-ie wel en ik hoop dat hij ervan kan genieten als het wat is ingedaad."

Oomen: "Je zou in de waan van de dag haast vergeten hoeveel Robert heeft gepresteerd in het verleden. Dan is dit denk ik een heel mooie bekroning op z'n carrière."

De ploegleiding (Merijn Zeeman en Mathieu Heijboer) was dolenthousiast over de rode trui voor de 36-jarige Achterhoeker.

Wielervolgers

Ook de wielervolgers op Twitter waren eensgezind (ja, dat kan ook op Twitter, op wielertwitter welteverstaan..). De lofuitingen voor Gesink vierden hoogtij.

NOS Studio Sport-journalist Martijn Hendriks

AD-journalist Thijs Zonneveld

(En dit gaat natuurlijk gebeuren!)

Leon Geuyen, mede-oprichter van het wielerblog Het Is Koers

Ook Tour de Tietema approves

NOS-radiocommentator Gio Lippens

Ook (ex-)schaatsers leefden mee

Er werd gezongen

Kortom, een emotioneel wielermoment!

Want dit beeld, jongens.. <3

En credits voor Martijn, hij voorspelde het al..

Robert Gesink rijdt vandaag in het rood van Den Bosch naar Utrecht. Daarin zijn bergpunten te verdienen op de Alto de Amerongse Berg. De etappe zal hoogstwaarschijnlijk in een sprint eindigen. De kans is groot dat de rappe ploeggenoot Mike Teunissen het rood overneemt van Gesink; de Limburger moet daarvoor acht plaatsen voor hem eindigen (ze staan in dezelfde tijd en dan tellen de bij elkaar opgetelde posities in de ritten).

Vuelta a España
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022