Gesink bedankt en 'verafschuwt' Affini na ploegentijdrit: 'You killed me'

Robert Gesink mocht zich na de ploegentijdrit in de rode leiderstrui hijsen, maar daarvoor heeft hij diep moeten gaan zo bleek na afloop.

La Vuelta ciclista a Espana 22-01

Een ploegentijdrit is zwaar voor iedere renner, maar helemaal voor de renners die niet bij de besten van het team horen. Hoewel Jumbo-Visma met acht renners tegelijk finishte en Gesink als eerste over de meet kwam, was hij de eerste om te zeggen dat hij zeker niet de beste was tijdens de race tegen de klok.

Ook voor een pure klimmer als Sepp Kuss was het overleven. Bij Team Jumbo-Visma kozen ze ervoor om hem beurten te laten overslaan. De ploeg wilde de Amerikaan koste wat het kost in het klassement houden en als hij mee zou draaien, was de kans groter geweest dat hij op een bepaald moment had moeten lossen.

De grote motoren van de ploeg waren Rohan Dennis, Primoz Roglic en ook de Italiaan Edoardo Affini. Na afloop, in het feestgedruis, vertelde Gesink aan de ene kant dolblij te zijn met Affini, maar zei hij ook met een lach dat hij aan de andere kant minder blij was geweest met hem. "You killed me", zei hij met een brede glimlach.

Pelotonpraat
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022