Video | Tim Merlier: ‘Ik enige topsprinter deze Vuelta? Vergeet Sam Bennett niet!’

Tim Merlier geldt als grote favoriet om de etappe van vandaag naar Utrecht op zijn naam te schrijven. We spraken de Belg eerder deze week.

La Vuelta ciclista a Espana 22-02

Merlier won al etappes in de Tour de France en Giro d'Italia en hoopt ook in die laatste grote ronde meteen toe te slaan. De Belgisch kampioen op de weg rijdt volgend seizoen weliswaar voor het huidige Quick-Step Alpha Vinyl, maar bij Alpecin-Deceuninck gaan alle ballen op de topsprinter.

Volgens kenners is Merlier de enige van de topsprinters die meedoet aan de Vuelta. Daar is hij het zelf niet mee eens overigens. "Sam Bennett start hier ook. Die heeft al een mooi palmares bij elkaar gereden. Dat wordt blijkbaar gauw vergeten."

In Nederland heeft de Belgisch kampioen meteen twee uitgelezen kansen om toe te slaan. Merlier: "Maar het is wel de bedoeling om naar Madrid te gaan. De puntentrui zou mijn volgende doel zijn dan. Het zou mooi zijn om een afscheidscadeau te geven aan de ploeg. Het blijft wel koers en ik zal dan ook een beetje geluk nodig hebben."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022