Vuelta | Sam Bennett maakt perfecte lead-out van Danny van Poppel af, Teunissen pakt rode trui

Sam Bennett kende een moeilijk seizoen, maar de Ier heeft de tweede rit in de Vuelta wel op zijn naam weten te schrijven.

59th Eschborn-Frankfurt 2022

De rit van Den Bosch naar Utrecht beloofde er eentje voor de sprinters te worden. Op de Amerongse Berg lagen er onderweg wel punten voor het bergklassement te rapen. Er ontstond een kopgroep van vijf met daarbij onder anderen Jetse Bol en Julius van den Berg. Jongens die qua naam niet zouden misstaan in de bergtrui.

Eenmaal op de Amerongse Berg werd het een zeer lange sprint, alsof de Amerongse Berg een lange col is, die gewonnen werd door Van den Berg. De Noord-Hollander mag daarom morgen in Breda de bergtrui dragen. Veel voorsprong kregen de aanvallers niet, waardoor ze vrij snel werden ingelopen na de Amerongse Berg.

In het peloton werd flink door gereden, maar veel gebeurde er eigenlijk niet. Het meest noemenswaardige tot de laatste tien kilometer was een val van Wout Poels en twee renners van Lotto Soudal. De Limburger kon zijn weg vervolgen, maar Stef Crass van de Belgische ploeg was er op het eerste oog een stuk erger aan toe.

Ondertussen raasde het peloton in hoog tempo richting Utrecht. Het werd een zeer chaotische lead-out over het bochtige parkoers in het centrum. Uiteindelijk zaten Trek-Segafredo en BORA-hansgrohe op het juiste moment vooraan. Pedersen ging aan, maar moest zijn meerdere erkennen in Bennett. Achter hen kwam Mike Teunissen nog heel sterk opzetten, maar hij kwam te laat. De Nederlander neemt wel de leiderstrui over van ploegmaat Robert Gesink.

Nieuws
  • Photo: Rene Oehlgen/Cor Vos © 2022