Robert Gesink na dag in rode trui: '150 kilometer met een glimlach, laatste 25 kilometer met een grimas'

Robert Gesink mocht één dag genieten van de rode leiderstrui, maar verspeelde hem in de tweede etappe aan ploegmaat Mike Teunissen.

La Vuelta ciclista a Espana 22-02

Robert Gesink kwam gisteren als eerste over de meet in de ploegentijdrit. Doordat zijn ploeg Team Jumbo-Visma het snelste was, kreeg hij de rode trui omgehangen. Een dag later verspeelde hij de leiderstrui aan ploegmaat Mike Teunissen, die vierde werd in de tweede etappe.

Ermee zitten doet Gesink niet. "Dat maakt me echt niet uit, nee. Ik heb een fantastische dag gehad", vertelde hij na afloop tegen de NOS. "Het was letterlijk 150 kilometer met een glimlach fietsen en vervolgens nog 25 kilometer met een grimas. Het was een hele mooie dag."

In eigen land werd Gesink regelmatig nageroepen door de fans langs de kant van de weg. "Er waren zoveel mensen, overal was het rijen dik. Ik heb er echt zo van genoten. Voor mijzelf, maar ook voor ons als ploeg. Maar we hebben hier natuurlijk wel een groter doel en dat is met Primoz de Vuelta winnen. Morgen ga ik me daar weer volledig op focussen."

Nu is het de beurt aan Teunissen om rode trui te dragen. "Nu mag Mike inderdaad een dagje shinen", lacht Gesink. "Het was écht fantastisch, bedankt allemaal!"

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022