Video | Nederland sprintland! Casper van Uden wint in Ronde van de Toekomst

Het houdt maar niet op met de Nederlandse sprintsuccessen! De oranje sprinters schieten als paddestoelen uit de grond. Maak kennis met Casper van Uden!

Profronde van Drenthe 2022

Met Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen heeft Nederland twee absolute wereldtoppers in de wereld van de massasprints. Danny van Poppel ontwikkelt zich in rap tempo tot een van de beste lead-outs ter wereld. En Olav Kooij boekte eerder deze week als 20-jarige in de Ronde van Denemarken zijn tiende elfde zege van het seizoen.

De sprinter van Jumbo-Visma had qua leeftijd nog actief mogen zijn in de Tour de l'Avenir (volg die koers!), maar zijn ploeg zet hem al bij de grote jongens in. Maar gelukkig lijkt het Nederlandse vat met (toekomstige) topsprinters geen bodem te hebben, want Casper den Uden won de rit namens TeamNL in de iets oplopende sprint (zo lijkt het althans, hieronder zie je de beelden).

Van Uden rijdt normaal gesproken voor Team DSM, zowel bij het development team als bij de grote mannen in sommige koersen. De 21-jarige geboren Schiedammer kan meer dan alleen sprinten. Hij werd in het voorjaar knap vierde in de in beestenweer verreden Scheldeprijs die werd gewonnen door Alexander Kristoff.

Eerder deze week won Van Uden met het Nederlandse team al de ploegenproloog. Ze waren vier seconden sneller dan Noorwegen.

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022