Lorena Wiebes sprint naar Europese Titel: 'Hadden iets meer naar rechts moeten zitten'

Er was maar één absolute topfavoriete voor het EK wielrennen in München: Lorena Wiebes.

European Continental Championships 22 - road women

Na haar oppermachtige sprintzeges in de Tour de France Femmes moest Lorena Wiebes even herstellen van de zware valpartij die haar tot opgeven dwongen in diezelfde koers. Maar voor het EK in München was ze weer helemaal hersteld en dus was ze op het biljartvlakke rondje in Beieren de topfavoriete.

En net als haar mannelijke equivalent Fabio Jakobsen was de Nederlandse ploeg met uittredend kampioene Ellen van Dijk, Riejanne Markus, Charlotte Kool, Floortje Mackaij, Jeanne Korevaar, Anouska Koster en Thalita de Jong (vervangster Demi Vollering) volledig rond Wiebes gebouwd.

De druk op de toekomstig renster van SD Worx was dus groot, maar in de Tour de France Femmes liet ze al zien daar prima mee om te kunnen gaan. En dat gold dook weer in München, maar van de overmacht uit de Tour was geen sprake. Wiebes klopte wereldkampioene Elisa Balsamo met een half wiel.

Reactie Wiebes

"We hebben laten zien dat we echt een team zijn. Iedereen heeft zich aan het plan gehouden, we waren sterk en dat hebben we laten zien. Ik was te gefocust op mijn fiets naar de streep gooien. Ik wist het niet. Dit is heel fijn, zeker als je ziet hoe lang eenieder heeft gewerkt."

"Ik ben het gewend, maar het was spannend. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen, de meiden hebben het super goed gedaan. Charlotte zette me af, het was een lange sprint en ik ging ervan uit dat het zou lukken. We hadden de Italianen verwacht en dat gebeurde er ook, maar ik denk dat we iets meer naar rechts hadden moeten zitten. De Italianen kunnen heel veel snelheid maken, maar uiteindelijk is het goed gekomen."

Nieuws
  • Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022