Video | Wout van Aert ontkomt maar net aan zware val: 'Moest de plantenbak in'

De rentree van Wout van Aert in het peloton was bijna van korte duur, zo kun je zien én vertelt hij.

BEMER Cyclassics 2022

Gisteren reed Wout van Aert z'n eerste échte koers - de criteriums tellen we even niet mee - na die waanzinnige Tour de France waar hij ons op trakteerde. En het was bijna ook z'n laatste van het seizoen, want de Belg van Jumbo-Visma ontsnapte ternauwernood aan een zware val in de BEMER Cyclassics in Hamburg.

Van Aert werd uiteindelijk achter een verrassende Marco Haller tweede in de koers, maar bijna haalde hij de eindstreep helemaal niet. Aan Het Nieuwsblad vertelt hij dat hij maar net een val kon ontwijken op 30 kilometer van de streep.

"Ik had één keuze en dat was in de plantenbak springen om de val te ontwijken. Ik dacht dat ik daarna alsnog over kop zou vliegen, maar ik denk dat ik het geluk aan mijn kant had vandaag. Het voelde als een mirakel." Hieronder zie je de beelden van de val.

Wout van Aert rijdt in aanloop naar het WK in Australië, waar hij alleen aan de wegrit meedoet, enkel eendagskoersen. Komend weekend is hij te bewonderen in de Bretagne Classic en op 9 en 11 september zien we hem in de Canadese World Tour-koersen GP Quebec en GP Montreal. Het WK is op 25 september.

Achtergrond
  • Photo: Rene Oehlgen/Cor Vos © 2022