HomeNieuwsTeam Jumbo-Visma rijgt de successen aaneen, maar de blessurelijst puilt uit

Team Jumbo-Visma rijgt de successen aaneen, maar de blessurelijst puilt uit

Bij Team Jumbo-Visma gaat men van succes naar succes, maar daardoor zou je haast vergeten hoeveel pech ze hebben de laatste tijd.

Jos van Emden
De nieuwste renner op de blessurelijst is Jos van Emden. De ervaren hardrijder kwam in de BEMER Cyclassics hard ten val met een hersenschudding en gebroken sleutelbeen tot gevolg.

Tim van Dijke
Op dezelfde dag viel Tim van Dijke uit in de Tour de l’Avenir. De Zeeuw maakte in de eerste etappes een goede indruk, maar moest in Frankrijk opgeven na een zware valpartij.

Tiesj Benoot
Het verhaal van Tiesj Benoot is bekend: de Belg werd op stage in Italië aangereden. Hij kwam relatief goed weg, maar Benoot brak wel een nekwervel. De alleskunner zal zich moeten richten op het volgende seizoen.

Benoot
Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2022

Milan Vader
Voor Milan Vader geldt hetzelfde. De Zeeuw is langdurig uit de roulatie na zijn zware valpartij in de Ronde van het Baskenland. De wegrenner annex mountainbiker verkeerde zelfs in levensgevaar, maar zal volledig herstellen. Alleen het herstel zal nog wel even vergen.

David Dekker
David Dekker kent een zeer ongelukkig seizoen. Hij viel meteen in zijn eerste race in een afgrond en gaat sindsdien van teleurstelling naar teleurstelling. De laatste deceptie was zijn zware en veelbesproken crash in de Ronde van Burgos. De sprinter liep geen breuken op, maar de vele schaafwonden hebben zijn lichaam in herstelstand laten schieten.

Steven Kruijswijk
Steven Kruijswijk had eindelijk weer de vorm van zijn leven. De klimmer was een ideale meesterknecht voor Jonas Vingegaard, maar kwam hard ten val in de Tour de France. Met een gebroken schouderblad en sleutelbeen tot gevolg. Hoopt nog een koers te rijden, maar dan vooral als voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Koen Bouwman
Koen Bouwman zou de vervanger zijn van Steven Kruijswijk in de Vuelta a España, maar de klimmer liep op trainingskamp ’s nachts tegen een krukje aan. Bouwman kampt sindsdien met een blessure aan zijn knie.

Dat terwijl de Nederlandse ploeg deze week een driedubbel programma rijdt. Naast de Vuelta rijdt de ploeg deze week ook de Deutschland Tour en komen weekend de Bretagne Classic. Het zal zoeken zijn naar renners. Gelukkig kunnen ze in de Deutschland Tour putten uit de opleidingsploeg, maar ook uit dat team zijn veel renners actief in de Tour de l’Avenir.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Mathieu van der Poel stapt meteen op de fiets om hoofd leeg te maken

Na een hoop tumult om het incident dat plaatsvond de avond voor het wereldkampioenschap,...

Brent Van Moer over kopgroep met Taco van der Hoorn: ‘Het is altijd ambetant als hij erbij zit’

Dat Taco van der Hoorn een reputatie heeft opgebouwd als aanvaller, is al eventjes...

Blanka Kata Vas is weer terug in het veld, en wint meteen eerste cross

Vandaag was de Toi Toi Cup in Hole Vrchy in Tsjechië. Dit was de...

Lefevere reageert op INEOS-geruchten Evenepoel: ‘Als iemand in een huwelijk wordt bedrogen, dan is die betrokken persoon altijd de laatste die het weet

Ineens was daar een opvallend nieuwsbericht, dat door het gerenommeerde VeloNews in de wereld...

Meer zoals dit

4 renners uit de WorldTour, één absolute helper: deze beloften rijden vannacht namens Nederland op het WK

Olav Kooij Als het op een sprint aankomt, zal niemand in het peloton de gelijke...

2 toptalenten, 3 eerstejaars: deze junioren rijden vannacht namens Nederland op het WK

Max van der Meulen Max van der Meulen heeft de laatste maanden grote indruk gemaakt...

De 5 grote favorieten voor het WK tijdrijden bij de mannen

Remco Evenepoel Zijn 'slechtste' resultaat in een tijdrit dit jaar is een tweede plek en...