Jakobsen denkt aan WK-deelname: 'Het is lastig, maar geen parkoers voor de pure klimmers'

Fabio Jakobsen kroonde zich onlangs tot Europees kampioen, maar stiekem wil hij ook deelnemen aan de mondiale titelstrijd.

Elite European Championships - MenÕs Road Race 2022

Het WK in het Australische Wollongong is echter niet bepaald makkelijk te noemen. De wegwedstrijd herbergt liefst vierduizend hoogtemeters en lijkt daarmee eerder op het lijf geschreven van klimmers en punchers. Eén geluk voor Jakobsen: de zwaarste klim, de Mount Keira (6,8 kilometer aan 6,2 procent), ligt al op 230 kilometer van de streep.

Koersdirecteur Scott Sunderland sluit dan ook niet uit dat sprinters mee gaan strijden om de regenboogtrui, maar dan denkt hij eerder aan een goede Caleb Ewan. Kortom, iemand die ook in Milaan-Sanremo heeft aangetoond mee te kunnen strijden met mannen als Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Dat lukte Jakobsen nog niet. In de plaatselijke ronde volgen de Mount Ousley (0,6 kilometer aan 6,9 procent) en listige Mount Pleasant (1,1 kilometer aan 7,7 procent).

Tegenover WielerFlits vertelt de renner van Quick-Step Alpha Vinyl wellicht wel oren te hebben naar deelname aan het wereldkampioenschap. "Ik hou de deur op een kleine kier voor het WK. Ik moet nog met Koos Moerenhout (de bondscoach, red.) bellen, maar ik heb het parkoers wel bekeken. Het is lastig, maar het is geen parkoers voor pure klimmers, dus wie weet."

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022