HomeNieuwsJakobsen denkt aan WK-deelname: 'Het is lastig, maar geen parkoers voor de...

Jakobsen denkt aan WK-deelname: ‘Het is lastig, maar geen parkoers voor de pure klimmers’

Fabio Jakobsen kroonde zich onlangs tot Europees kampioen, maar stiekem wil hij ook deelnemen aan de mondiale titelstrijd.

Het WK in het Australische Wollongong is echter niet bepaald makkelijk te noemen. De wegwedstrijd herbergt liefst vierduizend hoogtemeters en lijkt daarmee eerder op het lijf geschreven van klimmers en punchers. Eén geluk voor Jakobsen: de zwaarste klim, de Mount Keira (6,8 kilometer aan 6,2 procent), ligt al op 230 kilometer van de streep.

Koersdirecteur Scott Sunderland sluit dan ook niet uit dat sprinters mee gaan strijden om de regenboogtrui, maar dan denkt hij eerder aan een goede Caleb Ewan. Kortom, iemand die ook in Milaan-Sanremo heeft aangetoond mee te kunnen strijden met mannen als Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Dat lukte Jakobsen nog niet. In de plaatselijke ronde volgen de Mount Ousley (0,6 kilometer aan 6,9 procent) en listige Mount Pleasant (1,1 kilometer aan 7,7 procent).

Tegenover WielerFlits vertelt de renner van Quick-Step Alpha Vinyl wellicht wel oren te hebben naar deelname aan het wereldkampioenschap. “Ik hou de deur op een kleine kier voor het WK. Ik moet nog met Koos Moerenhout (de bondscoach, red.) bellen, maar ik heb het parkoers wel bekeken. Het is lastig, maar het is geen parkoers voor pure klimmers, dus wie weet.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Roger De Vlaeminck slaat weer toe: ‘Van Aert kan niet bergop zoals ik, ik was nog straffer’

Met het WK veldrijden over een paar dagen en het wegseizoen dat langzaam maar...

Meer zoals dit

Jumbo-Visma begint Europese seizoen in Valencia met kopstukken Kooij, Bouwman en Oomen: ‘Gloag kan zomaar onze verrassing worden’

De Saudi Tour is in volle gang, terwijl vandaag ook de Ster van Bessèges...

Saudi Tour | Jonathan Milan laat Nederlanders achter zich in tweede rit

De finale van de tweede etappe in de Saudi Tour begon op dertig kilometer...

Thijs Zonneveld over verhouding Van Aert en Van der Poel: ‘Mathieu is van de hogere pieken en diepere dalen, maar de stabiele gaat het...

Jarenlang domineerde Van der Poel de cross, al kwam Van Aert regelmatig juist op...