Ploegmaten genieten van Roglic: 'Hij lijkt in goede vorm, maar een grote ronde heeft zijn eigen regels'

Primoz Roglic spurtte op overtuigende wijze naar de zege in rit vier. Sam Oomen noemt dat veelbelovend voor de rest van de Vuelta.

La Vuelta ciclista a Espana 22-04

Na zijn in de Tour de France opgelopen rugblessure was het de vraag hoe Roglic ervoor zou staan in de Vuelta a España. Hij gaf antwoord met de dagzege in etappe vier. Ploegmaat Sam Oomen genoot van de prestatie van de Sloveen. "Het was een zware dag vandaag", vertelde Oomen tegen Eurosport. "Erg sterk van Primoz en van het team."

Wat betekent deze prestatie volgens Oomen voor de rest van de Vuelta? "Hij lijkt in goede vorm. Een grote ronde heeft echter zijn eigen regels en de derde week is altijd super speciaal. Wat we nu hebben gezien van Primoz is veelbelovend en het zijn wel gewoon goede signalen."

Edoardo Affini

Roglic nam de rode leiderstrui over van ploegmaat Edoardo Affini. De Italiaan zal zich nu volledig richten op het pakken van de eindzege met Roglic. "Er kan veel gebeuren in drie weken en we gaan het van dag tot dag bekijken", aldus Affini in gesprek met Eurosport.

Toch ging het gesprek ook nog even over de dag in de rode leiderstrui. Een dag die hij voornamelijk heeft doorgemaakt als knecht. "Het was desondanks een erg speciaal gevoel. Dat Primoz daarna ook nog de etappe wint, maakt het alleen maar specialer. Het gaat nu aan hem zijn."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022