Mathieu van der Poel stunt niet bij rentree in Druivenkoers, jonge Fransman wel

Bij de rentree van Mathieu van der Poel ging er een relatief onbekende Fransman met de zege vandoor in de Druivenkoers.

Druivenkoers - Overijse 2022

Normaal gesproken is de Druivenkoers vooral een wedstrijd met een fraaie naam - een koers vernoemd naar de grondstof van wijn heeft een streepje voor.. - maar in het Vuelta-geweld zou hij wat ondersneeuwen. Dat was vandaag helemaal anders en dat kwam door één iemand.

Mathieu van der Poel koos de koers namelijk uit voor z'n rentree na z'n vroegtijdige vertrek uit de Tour de France. Deze wedstrijd is een eerste aanzet naar topvorm op het WK in Australië, waar MVDP een parkoers op zijn maat vindt.

In de Druivenkoers is dat ook wel het geval, met 20 hellingen in 192 kilometer. Het zijn de hellingen die we nog kennen van het WK in Leuven vorig haar.

Voor de finale begon, werd de koers gekenmerkt door een kopgroep van vijf man, met daarin twee Nederlanders (Bram Dissel van BEAT Cycling en Matthijs Paaschens van Bingoal). Zij werden 25 kilometer van de meet teruggepakt. De finale kon beginnen!

Daarin liet Biniam Girmay zich veelvuldig zien op de hellingen, maar het was uiteindelijk de relatief onbekende 23-jarige Fransman Matis Louvel (Arkea-Samsic) die ervandoor ging met de zege. Hij demarreerde uit een kopgroepje van vijf met onder andere FDJ-mannen Arnaud Démare en de Nederlander Bram Welten.

Achter Matis wisten ook Démare (tweede) en Dries Van Gestel (derde) nog uit de greep van het peloton. Achter hun won Van der Poels ploeggenoot Jasper Philipsen de pelotonspurt.

Nieuws
  • Photo: Gianni Barbieux/PN/Cor Vos © 2022