Mathieu van der Poel houdt goed gevoel over aan rentree: 'Kon weer afzien'

Mathieu van der Poels reactie na zijn eerste koers na de Tour de France. Na de 192 kilometer fietste hij nog doodleuk naar huis! Over een lekke band en weer diep kunnen gaan.

Druivenkoers - Overijse 2022

Hij werd uiteindelijk 35ste op 50 seconden van de verrassende winnaar Matis Louvel. Maar wielrennen is meer dan een uitslag, want Mathieu van der Poel was wel degelijk tevreden over z'n rentree in de koers.

Lekke band

Dat zei hij na afloop tegen de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. Die tevredenheid was er ondanks een lekke band in de finale. "Het was niet slecht, ik reed vooral op het slechtst mogelijke moment lek. Het duurde wel even voor de auto er was en het kostte me heel veel krachten om terug te komen."

"Dat was wel jammer, want we reden op dat moment met een mooie groep weg. Op het einde probeerden we het nog tot een sprint te laten komen voor Jasper (Philipsen, red.), maar bij mij was het beste er af op het einde. Zonder die lekke band had het er wel anders uitgezien vandaag."

Afzien

Van der Poel was vooral blij dat hij, anders dan in de Tour, weer diep kon gaan. "Ik kon inderdaad weer afzien. Daar was ik wel blij mee. Het was eigenlijk zoals ik verwacht had. Zeker niet slecht, maar ook niet super. Ik weet van mezelf dat ik altijd een paar koersen nodig heb om terug in het ritme te komen als ik niet op hoogte ben geweest."

Op de fiets naar huis

Na de 192 kilometer en 20 hellingen vond MVDP het nog niet welletjes, want hij fietste na de koers nog even doodleuk 66 kilometer naar huis in Kapellen. Dat heb ik in het verleden wel vaker gedaan. Dat is ook zeker een van de redenen waarom ik voor zulke koersen dicht bij huis kies. Dat is wel een makkelijke manier om die trainingsuren erin te krijgen."

Hij kreeg bij de rit naar huis gezelschap van ploegleider Christoph Roodhooft, die met hem meefietste. Maar vanzelf ging het niet, zo aan de rittitel op Strava te zien...

Van der Poel blijft inderdaad (eendags)koersen dichtbij huis rijden, want zijn ploeg start bijvoorbeeld niet in de WorldTour-koersen in Canada die veel renners als voorbereiding op het WK gebruiken. MVDP komt sowieso nog aan de start in de GP Wallonie (14 september) en de Primus Classic (17 september). De wegwedstrijd van het WK is op 26 september.

Achtergrond
  • Photo: Gianni Barbieux/PN/Cor Vos © 2022