HomeNieuwsDe 5 grootste talenten van Nederland

De 5 grootste talenten van Nederland

Thymen Arensman, Gijs Leemreize, Mick van Dijke, Tim van Dijke en Olav Kooij timmeren aan de weg, maar ook daarachter staan talenten klaar.

Casper van Uden
Van de Nederlandse renners bij de beloften en junioren staat Casper van Uden het verste in zijn ontwikkeling. Sterker nog, eigenlijk is hij al prof. Van Uden maakte halfweg het jaar de overstap van de opleidingsploeg naar de profploeg van Team DSM. Won onlangs nog een etappe in de Tour de l’Avenir en werd al vierde in de Scheldeprijs. Heeft een sterke sprint, maar is daarbij zeer allround. 

Loe van Belle
Loe van Belle deed bijna hetzelfde als Van Uden. De renner van Team Jumbo-Visma won bijna een etappe in de Tour de l’Avenir, maar moest het toptalent Romain Grégoire net voor zich dulden. Van Belle staat er goed op bij de Nederlandse ploeg. Hij heeft na dit seizoen nog twee jaar te gaan bij de beloften, maar het mag geen verrassing heten als hij eerder de stap naar de profs zet.

Haverdings
Photo: Dyane Ribbink/Cor Vos © 2022

Max van der Meulen
Waar bij de belofte het klimtalent nog even op zich laat wachten, daar heeft Nederland bij de junioren wel een aantal renners dat meedoet met de besten bergop. Een van hen is Max van der Meulen, die volgend seizoen uitkomt voor de opleidingsploeg van Team DSM. Van der Meulen werd dit seizoen vierde in de Ronde van Vlaanderen voor junioren, maar maakte vooral indruk in een Franse klimwedstrijd. Daar won hij na een indrukwekkende solo.

Menno Huising
Menno Huising is de andere Nederlandse topper in het juniorencircuit. Huising werd tweede in de Ronde van Vlaanderen voor renners onder 19 jaar en won dit jaar onder meer een lastige wedstrijd in het Baskenland. In tegenstelling tot maatje Van der Meulen rijdt Huising volgend seizoen in dienst van de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma.

David Haverdings
David Haverdings is ook nog junior, maar bij het grote publiek al iets bekender. Haverdings won afgelopen winter de ene na de andere cross bij de junioren. De Drent is ongekend allround, want Haverdings doet ook mee met de beste renners op de mountainbike. Op de weg boekte hij nog geen hele aansprekende resultaten bij de junioren, maar het talent is er ontegenzeggelijk. 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Blanka Kata Vas is weer terug in het veld, en wint meteen eerste cross

Vandaag was de Toi Toi Cup in Hole Vrchy in Tsjechië. Dit was de...

Lefevere reageert op INEOS-geruchten Evenepoel: ‘Als iemand in een huwelijk wordt bedrogen, dan is die betrokken persoon altijd de laatste die het weet

Ineens was daar een opvallend nieuwsbericht, dat door het gerenommeerde VeloNews in de wereld...

Nieuwe crankset daagt uit tot experimenteren

De nieuwe 2XR Appleman crankset is gemaakt om renners uit te dagen na te...

Tadej Pogačar bereidt zich voor op zijn titelverdediging in Ronde van Lombardije

Met het WK in de benen is Tadej Pogačar nu bezig zich voor te...

Meer zoals dit

4 renners uit de WorldTour, één absolute helper: deze beloften rijden vannacht namens Nederland op het WK

Olav Kooij Als het op een sprint aankomt, zal niemand in het peloton de gelijke...

2 toptalenten, 3 eerstejaars: deze junioren rijden vannacht namens Nederland op het WK

Max van der Meulen Max van der Meulen heeft de laatste maanden grote indruk gemaakt...

De 5 grote favorieten voor het WK tijdrijden bij de mannen

Remco Evenepoel Zijn 'slechtste' resultaat in een tijdrit dit jaar is een tweede plek en...