Vuelta | Roglic verliest meer dan een minuut op dominante Evenepoel: 'Het is nog een lange weg'

Primoz Roglic was een van de grote verliezers van de zesde etappe, die werd gewonnen door Jay Vine en waar Evenepoel indruk maakte.

La Vuelta ciclista a Espana 22-04

Op zo'n acht kilometer van de meet besloot Remco Evenepoel aan te vallen. Roglic zat eerst nog comfortabel in het wiel, maar kon het hoge tempo van de ontketende Vlaming uiteindelijk niet volgen. Snel verloor hij veel terrein en uiteindelijk moest hij 1 minuut en 20 seconden toegeven op Evenepoel en Mas, die als enige mee kon met de Belg.

Na afloop stond een zichtbaar teleurgestelde Roglic voor de camera's van Eurosport. "Ik had niet de benen om te winnen en dus moest ik tot het einde vechten", was zijn eerste reactie. Roglic kwam in een groep met onder anderen Jai Hindley, Pavel Sivakov en Wilco Kelderman. Hij moest daar het leeuwendeel van het werk doen. "Het was inderdaad aan mij op het einde."

Toch keek de kopman van Team Jumbo-Visma ook al snel weer verder. "Het is nog lang, maar we hebben vandaag wel veel verloren. Hopelijk kunnen we ergens in de komende dagen nog iets terugwinnen. De concurrentie was heel sterk, maar dat bewijs had ik niet nodig, hoor. Het was vandaag ook niet het typische Vuelta-weer. We hebben nog tweeënhalve week te gaan", besloot Roglic. Evenepoel staat in het klassement momenteel een minuut voor op de Sloveen.

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022