Patrick Lefevere snapt dat België gek wordt, maar roept op tot kalmte: 'Al bij al vallen de verschillen nog mee'

Remco Evenepoel leverde een van de beste prestaties uit zijn carrière, maar Patrick Lefevere roept op tot kalmte.

La Vuelta ciclista a Espana 22-06

Hoewel Jay Vine een nóg sterkere klim reed, waren na de zesde etappe de ogen vooral gericht op Remco Evenepoel. De Belg reed alle klassementsrenners - op Movistar-kopman Enric Mas na - uit zijn wiel. De ritwinst zat er net niet in, maar Evenepoel pakte wel de rode leiderstrui.

Het maakt de rode droom - ondanks dat er nog tweeënhalve week is te gaan - in België steeds reëler. Toch roept manager Patrick Lefevere op om nog niet te veel conclusies te verbinden aan de prestatie van Evenepoel. "Al bij al vallen de tijdsverschillen nog mee", vertelt Lefevere in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Maar Remco heeft zelf initiatief genomen en alle klassementsrenners klink uit het wiel gereden, behalve Mas."

De Spanjaard kraakte ook bijna, maar kon al met al net volgen. "Die kon niet beter en was al blij dat hij als enige kon volgen. De ploeg had op deze rit zijn zinnen gezet, maar voor hetzelfde geld rijdt de ploeg een hele dag op kop en ontploft Remco in de regen. Hij is echter zodanig in vorm dat de weersomstandigheden niet in zijn hoofd zaten."

De rode leiderstrui is mooi, volgens Lefevere. Maar hij lijkt niet uit te sluiten dat ze hem gaan proberen weg te geven aan een ongevaarlijke renner. "De leiderstrui is mooi, maar zo vroeg in een grote ronde misschien een vergiftigd geschenk. De ploeg heeft de voorbije dagen al energie moeten verspillen om Remco voorin te houden en zal de komende dagen nog meer aan de bak moeten. Het duurt nog lang. Ik zou de eerste keer evalueren na de lange tijdrit en daar blijf ik bij."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022