Video | Heerlijke beelden uit de oude doos: fietsacrobatiek met pylon op hoofd en even wijn adten!

Vandaag geen live wielrennen uit Spanje, dus hebben wij wat heerlijke oude beelden uit de Giro voor je. Clown Gerben Karstens vermaakt zich wel... Schitterend!

De eerste echte rustdag in de Vuelta en dus nemen wij je even mee terug naar... de Giro natuurlijk! Want de wielersprort is de afgelopen jaren wel behoorlijk veranderd en geprofessionaliseerd.

Dat is mooi, want het niveau is ongekend hoog en we krijgen prachtige sport te zien, maar ergens is het toch ook wel jammer dat we die koersromantiek van vroeger steeds minder zien.

Neem nu deze oude beelden uit de Giro van de Nederlander Gerben Karstens. De Leidenaar stond een beetje bekend als een clown en dat is aan onderstaande beelden wel te zien. Pylon op het hoofd en gaan!

De Italiaan Enrico Paolini rijdt dan weer door z'n thuisstad en viert dat door z'n familie te groeten, maar ook door even een lekker glaasje wijn (of prosecco, daar willen we vanaf zijn) weg te tikken. Heerlijke oude beelden!

De renners van de huidige generatie vervolgen morgen hun weg in Spanje met een tijdrit. Geen ruimte voor totaal niet aerodynamische pylonnen op het hoofd dus... Over een biljartlakenvlak parkoers van 30,9 kilometer tussen Elche en Alicante is Remco Evenepoel de te kloppen man.

Pelotonpraat
  • Beeld: Twitter David Guenel