Pascal Eenkhoorn over vertrek bij Jumbo: 'Nood aan wat meer vrijheid'

Pascal Eenkhoorn vertrekt bij Jumbo-Visma ondanks een aanbieding voor een nieuw contract. Hij legt uit waarom en wat z'n ambities zijn.

BEMER Cyclassics 2022

Niet veel wielrenners zouden een aanbieding van Jumbo-Visma naast zich neer leggen. Pascal Eenkhoorn deed het. Hij kon bijtekenen bij de Nederlandse sterrenploeg, maar koos voor het avontuur bij Lotto Dstny.

Dat doet de Nederlands kampioen om meer voor eigen kans te kunnen rijden. "Ik ben nu vijf jaar prof en heb veel geleerd bij mijn huidige ploeg. Sommige dingen daarvan kan ik zeker ook bijbrengen aan Lotto Dstny. Maar ik heb ook nood aan wat meer vrijheid in de koers. Nu is het moment waarop ik de keuze nog kan maken om mijn eigen ambities na te jagen", zegt hij in een persbericht van de ploeg.

Eenkhoorn heeft als doel meedoen in de voorjaarsklassiekers en een etappe winnen in een grote ronde. "Mijn grote drijfveer is koersen winnen. Ik wil het maximale uit mijn carrière halen. De ploeg heeft dit seizoen zijn portie pech gehad, maar koerst wel altijd heel aanvallend en voor de overwinning."

Eigen kans

Hij denkt dat hij perfect op zijn plaats is bij het vernieuwde Lotto. "Ik heb veel gesprekken gevoerd met alle verantwoordelijken: over de performance-afdeling, de manier van koersen en de rolverdeling. Hier kan ik meer voor mijn eigen kans gaan."

"De manier van koersen met deze jonge, getalenteerde groep spreekt me enorm aan. Ik heb er een heel goed gevoel bij. Als buitenstaander heb ik het idee dat de sfeer ook heel goed is en ik ben ervan overtuigd dat ik goed in deze groep zal passen."

Achtergrond
  • Photo: Rene Oehlgen/Cor Vos © 2022