HomePelotonpraatLefevere en De Cauwer appen tijdens koers: 'Ik heb geantwoord met twee...

Lefevere en De Cauwer appen tijdens koers: ‘Ik heb geantwoord met twee woorden: wacht maar’

Lefevere appt met De Cauwer en maakt zich een beetje zorgen over zijn ploeg in de Vuelta. Is die wel sterk genoeg in de breedte?

In zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad gaat Patrick Lefevere uiteraard in op de verrichtingen van zijn ploeg in de Vuelta. Zijn poulain Remco Evenepoel pakte immers op indrukwekkende wijze het rood afgelopen donderdag door uit te halen op de slotklim (het was een van de beste klimprestaties van de laatste jaren).

Maar blijkbaar maakte Sporza-commentator José De Cauwer zich toch wat zorgen en staat hij met Lefevere op zulke voet dat ze met elkaar appen, want Lefevere schrijft: “In de eerste helft van de koers had ik een berichtje gekregen van een ongeruste José De Cauwer: ‘Niet om in de uitzending te gebruiken, maar waarom zien we jullie ploeg niet vooraan?’ Ik heb geantwoord met twee woorden: wacht maar.”

En de ploeg maakte in het vervolg van de koers inderdaad een sterke indruk, vond ook de grote baas. “De ploeg deed het donderdag echt schitterend: Cavagna, Vervaeke, Alaphilippe en uiteindelijk ook nog Masnada. Het was gewaagd om de koers zo in handen te nemen, maar Remco had een nummer in huis zoals in San Sebastian.”

Zorgen

Toch was ook Lefevere er weer niet helemaal gerust op. “Ik ga niet ontkennen dat ik mij voordien een beetje zorgen maakte over de breedte van de ploeg. In de etappe van dinsdag in Laguardia – waar Roglic won – zat Remco in de laatste kilometer bergop helemaal alleen.”

“Hij is echt vanuit het niks nog naar de achtste plaats gesprint. Dat is dus een profiel dat we zoeken op de transfermarkt: een coureur die costaud genoeg is om bij een kwak te blijven zitten waar hij zit, maar die ook nog rap genoeg naar boven gaat.”

En dus blijft de twijfel over de ploeg deze Vuelta wel een beetje. “Zijn al mijn twijfels over de sterkte van de ploeg na de demonstratie op Pico Jano in één keer weg? Om heel eerlijk te zijn: niet helemaal.”

Hij verklaart zich nader. “Mijn favoriete Franse spreekwoord is L’equipe est toujours à la hauteur du leader. Ik merk dat veel renners zich optrekken aan het niveau van Remco, maar wie van onze ploeg heeft een vlekkeloze voorbereiding gehad? Julian kreeg Covid in de Tour du Wallonie, Ilan Van Wilder werd ziek voor Wallonie. Louis Vervaeke gaf op in de Tour de l’Ain.”

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Vingegaard maakt indruk in CRO Race: ‘Met de vorm zit het wel goed’

Het was een opvallende aankomst, want de weg ging over in gravel dat overging...

Jonas Vingegaard wint 3e etappe Cro Race

In het peloton werd er vandaag gecontroleerd door Bahrain-Merida en het Nederlandse Jumbo-Visma. De...

Interview | Sjoerd Bax: ‘Mijn ambitie is om ooit eens heel goed te rijden in Luik-Bastenaken-Luik’

Sjoerd Bax verraste vriend en vijand in 2021 met een tweede plaats op het NK. Als renner van het continentale Metec tamelijk uniek. Een profcontract kon niet uitblijven en zodoende maakt de geboren Gorinchemmer volgend jaar de overstap naar Alpecin-Fenix.

Sjoerd Bax legt Valverde erop in Copa Agostoni: ‘Ook een verrassing voor mezelf’

Met de Copa Agostoni is het Italiaanse najaar geopend. Op de lastige heuvels in...

Meer zoals dit

Louis van Gaal gebruikt Annemiek van Vleuten als inspiratie voor Oranje: ‘Wat een voorbeeld is zij voor het bedrijven van topsport’

Bondscoach Louis van Gaal won donderdag met het Nederlands elftal van Polen en is...

Beelden | Bauke Mollema wordt op training aangevallen door het vliegende Australische gevaarte

Op het Instagram-account van Jan Maas staat een filmpje waarop Mollema ineens een vogel...

De wetenschap spreekt: goede sporters drinken meer alcohol dan slechte sporters

Geen grap. Lees hieronder hoe het zit!