Vuelta | Vine toont andermaal zijn topvorm en wint ook tweede bergrit, Evenepoel blijft leider

Jay Vine heeft ook de tweede bergetappe op zijn naam geschreven. Remco Evenepoel blijft leider in het algemeen klassement.

La Vuelta ciclista a Espana 22-06

Al vrij vroeg in de etappe barstte het los, omdat een aantal zeer sterke renners een dagje de kopgroep in wilde. Onder andere Richard Carapaz probeerde het, maar de Ecuadoriaan liet zich terugzakken. Wie onder anderen wel vooraan zaten: Jay Vine, Alexey Lutsenko, Marc Soler, Mikel Landa en Thibaut Pinot. De dagwinnaar van eergisteren ging in eerste instantie voor de bergtrui, terwijl de laatste twee knechten mee had die werk voor hem verrichtten.

In het peloton deed vooral Quick-Step Alpha Vinyl het werk, maar richting de slotklim, die de kopgroep aanvatte met een voorgift van zo'n drieënhalve minuut, meldden ook Movistar en INEOS Grenadiers zich op kop van het peloton. Richting de steilste stukken van de klim nam de voorsprong met rassenschreden af, waardoor de groep met favorieten er ook nog in leek te geloven.

Op zes kilometer van de meet begonnen ze er vooraan aan, maar al snel bleek wie de sterkste was: Vine. De Australiër reed snel weg van zijn concurrenten en ook van het peloton. Zodoende soleerde Vine, die al eerder in de Vuelta de nodige tijd verloren heeft, naar zijn tweede dagzege deze Vuelta.

Ondertussen was het ook losgebarsten in de groep met favorieten. Evenepoel leidde die groep met Mas, Roglic, Rodriguez in zijn wiel. De laatste kilometer was desondanks nog zeer verraderlijk door de zware stijgingspercentages en op dat stuk verloor Rodríguez nog de aansluiting. Uiteindelijk finishten Evenepoel, Mas en Roglic zo'n beetje samen, waardoor de Belg niet in de problemen is geweest.

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 202c