HomeNieuwsToekomst Jumbo-Visma is verzekerd, talenten laten zich allemaal zien in Tour de...

Toekomst Jumbo-Visma is verzekerd, talenten laten zich allemaal zien in Tour de l’Avenir

Gezien de prestaties van de talenten van Team Jumbo-Visma in de Tour de l'Avenir zit het met de toekomst van de Nederlandse ploeg wel goed.

Hoewel er één renner, de Belg Cian Uijtdebroeks, bovenuit steekt wat betreft het algemeen klassement, laten ook de renners van Team Jumbo-Visma zien hoeveel talent ze hebben. Op de tweede plaats in het algemeen klassement staat de Noor Johannes Staune-Mittet, die pas twintig jaar is en in 2024 de overstap zal maken naar de hoofdmacht.

Wie de stap naar de profploeg al gemaakt heeft, is de Duitser Michel Hessmann. Hij werd niet direct gezien als klassementsrenner, maar maakt in de Tour de l’Avenir een zeer goede indruk. Hij behoort niet bij de top drie beste klimmers, maar gaat als alles normaal verloopt de laatste dag een dikke top 10-notering behalen. Staat nu nog op een derde plaats.

Nog een opvallende renner: Archie Ryan. De Ier heeft veel blessureleed gehad, maar Team Jumbo-Visma is altijd vertrouwen in hem blijven houden. Ryan is een pure klimmer en staat inmiddels vijfde in het algemeen klassement. Heeft onlangs zijn contract verlengd bij Team Jumbo-Visma. Rijdt volgend jaar zijn laatste jaar bij de beloften.

In de Noorse ploeg rijdt ook Per Strand Hagenes nog. Hij werd vorig jaar wereldkampioen bij de junioren en geldt als absoluut toptalent. Is niet voor niets al verzekerd van een profcontract. Hagenes rijdt vanaf 2024 voor de WorldTour-formatie. Hij staat niet direct te boek als klimmer, maar leverde gisteren een ‘Wout van Aert-achtige’ prestatie in het hooggebergte. Als grote (en zwaardere) renner ging hij heel ver mee met de grote mannen.

Dijke
Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022

Toch wonnen geen van deze renners een etappe in de Tour de l’Avenir. Dat deed de Brit Thomas Gloag wel. Hij is momenteel als stagiair verbonden aan de ploeg en zal volgend seizoen tekenen voor de hoofdmacht. Gloag moest uiteindelijk wel opgeven door ziekte.

Zijn er dan geen Nederlanders die het talent hebben om door te stromen? Zeker wel. Loe van Belle eindigde één keer tweede in de daguitslag en liet zich ook zien in de bergen. In de tweede bergrit zakte hij weliswaar enigszins weg, maar Van Belle staat nog altijd twaalfde in het algemeen klassement. Bij de Nederlandse ploeg liet ook Rick Pluimers – die volgend jaar verkast – zich een aantal keer zien. Tim van Dijke moest na een paar dagen opgeven na een valpartij.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Nairo Quintana besluit toch te vertrekken bij Arkéa Samsic

Nadat eerder dit jaar uitkwam dat Nairo Quintana bij Arkéa Samsic zou blijven, maakt...

David Dekker vertrekt bij Jumbo-Visma en gaat naar Arkéa Samsic

De Nederlandse David Dekker kende dit jaar een minder seizoen bij de Jumbo-Visma ploeg...

Joris Nieuwenhuis verlaat DSM en kiest voor de cross

Joris Nieuwenhuis kwam de afgelopen vier jaar uit voor team DSM op het hoogste...

Wat is snelheid jou waard? Sokken van 1000 euro?!?

Het idee dat sokken je sneller kunnen maken is iets waar het wielrennen intussen...

Meer zoals dit

Interview | Koen Bouwman: ‘In het begin lagen de ploeg en ik qua karakter een beetje uit elkaar’

Koen Bouwman behoort inmiddels tot het meubilair van Team Jumbo-Visma, maar hij geeft toe...

Interview | Sjoerd Bax: ‘Mijn ambitie is om ooit eens heel goed te rijden in Luik-Bastenaken-Luik’

Sjoerd Bax verraste vriend en vijand in 2021 met een tweede plaats op het NK. Als renner van het continentale Metec tamelijk uniek. Een profcontract kon niet uitblijven en zodoende maakt de geboren Gorinchemmer volgend jaar de overstap naar Alpecin-Fenix.

4 renners uit de WorldTour, één absolute helper: deze beloften rijden vannacht namens Nederland op het WK

Olav Kooij Als het op een sprint aankomt, zal niemand in het peloton de gelijke...