Spaanse krant vergelijkt Evenepoel met Merckx: 'Hij is even goed of beter dan Pogacar'

Het bericht dat je wist dat zou komen is eindelijk hier...

La Vuelta ciclista a Espana 22-09

Remco Evenepoel rijdt tot dusver een fantastische Vuelta en staat fier in het rood met ruime voorsprong op zijn naaste belagers. Met morgen een tijdrit in het verschiet zal die voorsprong er waarschijnlijk niet minder gerieflijk op wordem.

Het was voor de Spaanse sportkrant met de zeer toepasselijke naam SPORT reden om eens flink uit te pakken en met de onvermijdelijke vergelijking op de de proppen te komen. Jawel, de Merckx-vergelijking. In de kop is het meteen raak: 'Evenepoel verkleed als Merckx op een podium om nooit te vergeten'.

In het stuk zelf is de krant lyrisch over de jonge Belg en gaat de vergelijking met De Kannibaal door. "Wat een vertoning van het Belgische idool, die nog steeds slechts 22 jaar oud is. Enkel Enric Mas kon hem volgen terwijl Primoz Roglic in de eerste bergrit meer dan een minuut verloor."

"Laten we niet vergeten dat in de Giro van 1968 een magere Vlaamse jongen genaamd Eddy Merckx het hele peloton verraste om de geschiedenis in te gaan als de beste renner aller tijden."

Pogacar

De Spanjaarden komen ook met een vergelijking uit deze tijd, namelijk die met tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar, die op zijn 19e al eens indruk maakte in de Vuelta en op het podium reed.

"Hij is een fenomeen en is even goed of beter, hoewel vergelijkingen altijd lastig zijn, dan Tadej Pogacar . En hij is vooral de renner waar België in gelooft als de wielerreïncarnatie van de grote Merckx."

"Sinds donderdag is hij de leider van de Vuelta nadat hij de wedstrijd op zijn kop zette in een etappe om nooit te vergeten. Evenepoel zette de turbomotor aan om de 51 Belgische journalisten in de Vuelta enthousiast te maken, in de overtuiging dat wat ze in Cantabrië zagen de eerste stap was op weg naar het winnen van de koers, op weg om volgend jaar de Tour te rijden als favoriet", gaat de lofzang nog even door.

Vuelta a España
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022