Patrick Lefevere over prestaties Evenepoel: 'Dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht en hijzelf ook niet, denk ik'

Remco Evenepoel maakte grote indruk in de eerste week van de Vuelta a España. Tot grote tevredenheid van ploegbaas Patrick Lefevere.

La Vuelta ciclista a Espana 22-08

Toch komen de prestaties ook als een verrassing voor de ervaren Lefevere, die zo'n beetje alles al heeft meegemaakt in de wielerwereld. Dat Evenepoel in de rode leiderstrui aan de individuele tijdrit zou beginnen, hadden ze binnen de ploeg Quick-Step Alpha Vinyl in elk geval niet verwacht.

In gesprek met Het Laatste Nieuws vertelt Lefevere over de prestatie van zijn protégé. "Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht. En hijzelf ook niet, denk ik. Op voorhand hoopten we de tijdrit aan te vangen zonder tijdverlies op de concurrenten, en dat hij daar wat tijd zou kunnen pakken. Maar dat hij nu al zo goed zou zijn, dat hadden wij ook niet verwacht."

Lefevere blijft nog steeds voorzichtig over de kansen van Evenepoel om het rood naar Madrid te brengen. "We moeten het dag per dag bekijken. Het is zo warm, er komen nog veel aankomsten bergop. Er staan deze week nog twee verschrikkelijke etappes te wachten. We wachten de tijdrit af en dan kijken we op de volgende rustdag opnieuw. Wie morgen wint? Ik hoop Remco. Als mijn informatie juist is, heeft hij Roglic nog nooit geklopt in een tijdrit. Daar hoop ik morgen op."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022