HomeNieuwsVuelta | De grote Evenepoel-show gaat verder met dominant optreden in tijdrit

Vuelta | De grote Evenepoel-show gaat verder met dominant optreden in tijdrit

Remco Evenepoel heeft in de tijdrit geen spaan van de concurrentie heel gelaten. Hij neemt de Vuelta daarmee nog meer in zijn greep.

Al vroeg in de tijdrit zette Rémi Cavagna een zeer sterke tijd neer. De Fransman deed 34 minuten en achttien seconden over de 30,9 lange race tegen de klok. Een tijdrit die volledig vlak was. Op papier voor de grote motoren, maar Evenepoel heeft aangetoond dat hij met zijn aerodynamica ook uit de voeten kan op het vlakke.

Een van de volgende topfavorieten die aan de start stond, was Rohan Dennis. De tweevoudig-wereldkampioen tijdrijden van Team Jumbo-Visma kwam er niet aan te pas. Aan de streep moest Dennis bijna anderhalve minuut toegeven op Cavagna. Eigenlijk kwam er lange tijd niemand in de buurt van diens tijd.

Het wachten was op de klassementsrenners als Arensman, Roglic en natuurlijk Evenepoel. Opvallend was dat de klassementsrenners vrijwel allemaal een goede tijd neerzette onderweg. Al reed Arensman een niet al te beste tijdrit en lag hij na afloop languit op het asfalt. Eén renner stak er vanaf het eerste tussenpunt al bovenuit: Evenepoel. Bij het eerste tussenpunt was hij al twintig seconden sneller dan de rest.

Dat zette zich door op het tweede tussenpunt, waar hij 36 seconden sneller was dan Cavagna en 37 seconden dan Roglic. De Sloveen reed redelijk, terwijl ook López, Yates, Mas, Sivakov en Rodríguez een prima tijdrit reden. Maar ze waren allemaal figuranten in de Grote-Remco-Evenepoel-Show. Aan de streep was hij liefst 48 seconden sneller dan nummer twee Roglic.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tom Boonen: ‘Ik heb jaren met tuinslang op mijn stuur gekoerst’

Tom Boonen is één van de grootste renners die België ooit gekend heeft. Het...

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Sportarts: ‘Revalidatie Van Aert zal maanden duren, het is een regelrechte ramp’

Zeven gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een gebroken borstbeen. Dat is het keiharde...

Visma | Lease a Bike staat stil bij situatie Van Aert: ‘Een diepe buiging voor onze Wout!’

Het wielervoorjaar 2024 werd gisteren in Dwars Door Vlaanderen helaas – bijna letterlijk –...

Meer zoals dit

Jorgenson voelt zich genoodzaakt om te reageren op kritiek: ‘Moet ik dan de handdoek gooien omdat we onze leider verloren?’

Met een aanval op zo'n zes kilometer van het eind zette Jorgenson de koers...

Oorzaak van terugval gevonden: Arnaud De Lie lijdt aan ziekte van Lyme

Vorig jaar raasde Arnaud De Lie nog als een wervelwind door het voorjaar, dit...

Thijs Zonneveld over Van Aert: ‘Ook van veel Nederlanders gehoord dat ze het Van Aert gunden, ik vind het zo verdrietig voor hem’

De kopman van Team Visma | Lease a Bike brak meerdere ribben, zijn sleutelbeen...