Tevreden Primoz Roglic ziet Evenepoel verder uitlopen: 'Hij zit op een ander niveau op dit moment'

Primoz Roglic staat weliswaar tweede in het algemeen klassement na de tijdrit, maar voorlopig met weinig uitzicht op meer.

La Vuelta ciclista a Espana 22-10

In de tijdrit kreeg de olympisch kampioen tegen de klok immers weer een oorwassing van de ongenaakbare Remco Evenepoel. De Belg speelt met de tegenstand en was liefst 48 seconden sneller dan Roglic. Daardoor ligt Roglic inmiddels bijna drie minuten achter op Evenepoel. Toch was hij tevreden met zijn prestatie. Wat veelzeggend is over de dominantie van Evenepoel.

"Ik denk dat ik een goede tijdrit heb gereden", begint Roglic zijn verhaal tegen VeloNews. "Het is een mooi resultaat. Mijn felicitaties aan Remco. Hij zit gewoon op een ander niveau op dit moment. Hij vliegt op het moment, maar we zullen zien. Het is nog een lange race. Wat betreft mezelf ben ik trots op mijn prestatie vandaag. Het is zoals het is en ik ben er blij mee."

"Natuurlijk was ik blijer geweest als hij het niet zó goed had gedaan", is Roglic desondanks eerlijk over zijn gevoel. "Hij heeft al veel grote koersen gewonnen. Hij heeft laten zien hoe goed hij is, en ook op dit moment laat hij dat zien. We gaan het zien. We zullen het dag per dag bekijken, want er komen nog elf etappes aan."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022