Vuelta | Arensman krijgt hitteklap: 'Tijdens verkenning voelde het goed, maar lichaam zei nee'

Thymen Arensman is normaal gesproken een goede tijdrijder, maar in de Spaanse hitte was alles anders. De jonge Nederlander legt uit.

La Vuelta ciclista a Espana 22-10

Thymen Arensman werd vorig jaar in de (slot)tijdrit van de Vuelta nog knap en verrassend derde. Ook in de Giro reed hij een prima tijdrit en onlangs won hij er in de Ronde van Polen zelfs eentje - z'n eerste zege bij de profs, meteen op WorldTour-niveau.

De Gelderlander van Teams DSM is dus een prima tijdrijder, maar gisteren kwam dat er totaal niet uit. Op net geen drie minuten van de ongenaakbare Remco Evenepoel werd hij slechts 32e in de daguitslag. Hij kwam totaal naar de gallemiezen over de streep.

Toen Arensman weer wat bij positieven was, kwam zijn ploeg met een reactie van hun kopman in deze Ronde van Spanje.

"Ik voelde me goed tijdens de verkenning en was gemotiveerd voor een goede tijdrit. Ik startte op een mooie snelheid en hield wat achter de hand richting het eerste tussenpunt. Daarna wilde ik versnellen. Ik voelde dat ik dat in me had, maar mijn lichaam zei op den duur nee. Ik kreeg het lastig en voelde me erg slecht."

"In de laatste vijf kilometer was het heel moeilijk om de focus te behouden, maar ik probeerde alles te blijven geven. Na de streep was ik totaal uitgeput. Ik denk dat het door de hitte kwam dat ik me zo beroerd voelde", aldus Arensman, die al eens eerder aangaf niet goed tegen hitte te kunnen.

Vuelta a España
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022