Dylan Teuns boos op bondscoach: 'Zei dat ik zekerheid was'

De Belg steekt z'n teleurstelling over zijn niet-selectie voor het WK in Australië niet onder stoelen of banken!

Egmont Cycling Race 2022

Dylan Teuns was gisteren één van de opvallende afwezige namen in de Belgische selectie voor het WK op de weg die bondscoach Sven Vanthourenhout bekendmaakte. Het kwam voor hemzelf ook als een verrassing.

Dat zei de Belg die onlangs de overstap naar Israel-Premier Tech maakte tegen Sporza. Het telefoontje dat hij niet naar Australië gaat, kwam hard binnen bij Teuns. "De bondscoach zei dat hij minder goed nieuws had. Ik zou niet van toepassing zijn bij de benodigdheden van de kopmannen. Zoiets heb ik van uitleg gekregen."

Teuns was zo ontgoocheld omdat hij dus had gedacht erbij te zijn. Dat had hij opgemaakt uit eerdere gesprekken met Vanthourenhout. "In mei had de bondscoach me nog gebeld en toen kreeg ik de bevestiging dat ik na een sterk voorjaar een zekerheid was in de selectie. Maar dan heb ik drie maanden niets meer gehoord. Misschien was ik er te gerust in."

Hoewel elk nadeel een voordeel heeft, baalt Teuns vooral. "Het klopt dat ik nu geen lange transfer naar Australië moet doen en dat dat beter is voor de andere wedstrijden. Maar ik had er geen rekening mee gehouden. Of ik zal kijken naar het WK? Misschien de laatste 10 kilometer, maar zeker niet de hele dag."

Achtergrond
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2022