De vloek van de regenboogtrui: Julian Alaphilippe valt en geeft op met schouderblessure

Nog meer pech voor Julian Alaphilippe: de wereldkampioen kwam in de elfde etappe van de Vuelta hard ten val en moest opgeven met een schouderblessure.

La Vuelta ciclista a Espana 22-07

Het is niet de eerste keer dat de Fransman dit jaar met pech krijgt af te rekenen, want Alaphilippe kan dit seizoen met recht zeggen dat de regenboogtrui een vloek is. Na de Tour de la Provence kreeg hij corona, in Strade Bianche kwam hij hard ten val zonder grote gevolgen, maar wel een gebutst lichaam.

In de Ronde van het Baskenland kwam hij goed terug, want Alaphilippe wist daar een etappe te winnen. Hij leek dan ook klaar voor de Ardennenklassiekers, maar in Luik-Bastenaken-Luik kwam hij wederom hard ten val met als gevolg meerdere zware blessures. Hij miste er de Tour de France door.

In de Tour de Wallonie keerde hij terug en won hij een etappe, maar vervolgens viel hij uit na een coronabesmetting. En nu viel hij in de Vuelta in een onbeduidende etappe met op het oog een schouderblessure als gevolg. Ook voor leider Remco Evenepoel is het een hard gelag, want Alaphilippe toonde zich waardige knecht in de eerste anderhalve week.

Vuelta a España
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022