Wout van Aert staat op punt om contract bij Jumbo-Visma te verlengen

Sommige Belgen zouden hem liever ergens anders zien koersen, maar Wout van Aert heeft het naar z'n zin bij Jumbo-Visma!

BEMER Cyclassics 2022

Verschillende Belgische wielerhotemetoten zouden Wout van Aert liever bij de ploeg van Patrick Lefevere zien rijden, maar het heeft er alle schijn van dat de Belg zijn verbintenis met Jumbo-Visma verlengt, zo meldt Wielerflits.

Van Aert ligt nog tot en met 2024 onder contract bij de geelzwarte succesformatie van Richard Plugge, maar volgens diverse bronnen staan renner en ploeg op het punt die te verlengen tot en met 2026. De huidige verbintenis tussen Van Aert en Jumbo-Visma kwam in januari 2021 tot stand.

De inmiddels 27-jarige Van Aert kwam in 2019 over naar Jumbo-Visma van Verandas Willems-Crelan, de ploeg van Nick Nuyens. Die overstap leidde tot een rechtszaak die nog steeds loopt.

Op dit moment vertoeft Van Aert met vrouw en kind op Sardinië om zich voor te bereiden op het WK, maar achter de schermen is z'n zaakwaarnemer dus druk bezig met deze op handen zijnde deal.

Hoofdsponsor Jumbo vindt het gezien de groeimarkt van de supermarktketen in België om een Belgisch uithangbord te hebben. Daarbij spreken de prestaties van Van Aert natuurlijk voor zich...

Tourwinnaar Jonas Vingegaard ligt nog tot en met 2024 vast bij Jumbo-Visma; Primoz Roglic beschikt over een contract tot en met 2025. De ploeg van Plugge legde eerder de Nederlandse toppers Dylan van Baarle en Wilco Kelderman tot en met 2025 vast.

Nieuws
  • Photo: Rene Oehlgen/Cor Vos © 2022