Mathieu van der Poel wint criterium in Geraardsbergen: 'Het lijkt makkelijk, maar zijn moeilijke wedstrijden om te winnen'

Mathieu van der Poel tankte vertrouwen in de kermiskoers in Geraardsbergen. Hij won er na een glansrijke solo.

Druivenkoers - Overijse 2022

Mathieu van der Poel nam woensdag deel aan de Stadsprijs van Geraardsbergen. Aangezien de Nederlander enkel nog de GP Wallonie en Primus Classic rijdt alvorens hij afreist naar Australië voor het WK, wilde hij in het Vlaamse criterium nog wat wedstrijdprikkels opdoen. Hij won glansrijk voor broer David en Bart Lemmen.

In gesprek met TV Oost ging hij in op zijn overwinning. "Dit is nog maar de tweede kermiskoers die ik ooit weet te winnen. Dat lijkt altijd heel makkelijk, maar het zijn heel moeilijke wedstrijden om te winnen. Ik heb hier in de BinckBank Tour al eens een mooie etappe gewonnen. Het is natuurlijk een lastige omgeving."

Van der Poel won uiteindelijk solo. "De uitloper van de Muur was lastig en er stond ook veel wind. Bovendien reed ik een groot deel van de koers met een klein groepje voorop. Ik denk dat het bij iedereen wel pijn deed op het einde." Na koers reed Van der Poel overigens nog bijna honderd kilometer naar huis. Kortom, een zeer actieve dag.

De eerstvolgende koers van Van der Poel is dus de GP Wallonie, die pas 14 september op het programma staat. Drie dagen later volgt de Primus Classic, terwijl het wereldkampioenschap op de weg gehouden wordt op 25 september. Hoewel het nog niet helemaal vaststaat, zal Van der Poel waarschijnlijk ook deelnemen aan de Giro dell'Emilia, Tre Valli Varesine en Ronde van Lombardije.

Nieuws
  • Photo: Gianni Barbieux/PN/Cor Vos © 2022