Vuelta | Remco Evenepoel na val: 'Misschien toch handschoenen dragen'

Remco Evenepoel en de handschoenendiscussie (en hij vertelt ook waarom hij niet, zoals vroeger, begon te flippen).

La Vuelta ciclista a Espana 22-12

Het is in het wielrennen nog niet zo'n hot topic als sokken over beenstukken vs. sokken onder beenstukkensokken over beenstukken vs. sokken onder beenstukken (al speelt dat in zo'n hete zomer natuurlijk een stuk minder..), maar ook de handschoenendiscussie is er eentje.

Steeds meer profs dragen ze niet meer: Mathieu van der Poel, Tadej Pogacar. Remco Evenepoel behoort ook tot de handschoenloze school en moest dat gisteren bekopen. Hij kwam namelijk ten val in een afdaling. De gevolgen vielen mee, behalve dan... de handen.

"Ik voelde meteen dat het niks ernstigs was. Het ergste was eigenlijk mijn handen, die pikten wat van de brandwonden. Ik moet nog twee weken mijn stuur vasthouden, maar het is enkel wat vocht denk ik. Vanavond eruit halen en dan komt het in orde", vertelt de rodetruidrager aan Het Nieuwsblad.

"Maar misschien moet ik vanaf nu handschoenen gaan dragen."

Vroeger flippen

Evenepoel zegt ook nog dat hij merkte dat hij heel anders met de val omging dan hij aan het begin van z'n nog prille carrière had gedaan. Vroeger had ik echt beginnen flippen en die klik in mijn hoofd niet kunnen maken. Maar hoe meer energie je daaraan verspilt, hoe minder energie je dan hebt voor de slotklim."

Vuelta a España
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022