Tim Merlier klaagt over lead-out in Vuelta: 'Staat niet op punt'

Het is nog niet de Vuelta van Tim Merlier. Dat ligt volgens de sprinter van Alpecin-Deceuninck aan z'n lead-out.

Belgian national championships Road elite men 2022

Alpecin-Decueninck heeft deze Vuelta andermaal geen reden tot klagen met twee etappezeges, maar die kwamen van iemand anders dan van tevoren gedacht. Het was klimmer Jay Vine die twee keer naar het podium mocht in plaats van sprinter Tim Merlier.

Merlier noteerde in de spaarzame sprints die deze Vuelta telde twee keer een derde plaats en één keer een zesde plaats. In een reactie tegenover Sporza zegt de normaal zo rappe Belg dat het nog niet zo lekker loopt.

"Wat er misloopt? Van alles. We zitten allemaal verspreid, nooit bij elkaar. Ik moet van te ver aangaan. Mijn waardes zijn goed, maar niet genoeg voor de winst. Het is duidelijk dat de lead-out niet op punt staat, maar we blijven proberen."

Andere tactiek

Merlier verklapte al wel dat dat waarschijnlijk met een wat andere tactiek gaat gebeuren. "We moeten het misschien proberen met een andere tactiek: uitgaan van eigen sterkte en niet focussen op andere ploegen. We hebben de power in onze ploeg om me te brengen. Misschien moeten we het zo eens proberen."

Vuelta a España
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022