Belofte Loe van Belle vanaf 2024 prof bij Jumbo-Visma: 'Hij heeft veel potentie'

Loe van Belle is vanaf 2024 lid van de hoofdmacht van Jumbo-Visma. Daarmee maakt weer een Nederlander de overstap van de opleidingsploeg.

National Championships Netherlands U23

Loe van Belle, die onlangs negende werd in de Tour de l'Avenir, maakt per 2024 deel uit van de profploeg van Jumbo-Visma. Na Olav Kooij, Tim en Mick van Dijke en Gijs Leemreize is hij de vijfde Nederlander die op die manier doorstroomt. Daarnaast zijn ook Michel Hessmann, Per Strand Hagenes en Johannes Staune-Mittet (die laatste twee ook vanaf 2024) op die manier doorgegroeid binnen de ploeg.

Van Belle is bezig aan zijn tweede seizoen in de opleidingsploeg van het Nederlandse topteam en heeft sindsdien aangetoond een goede prof te kunnen worden. Van Belle tekent een contract voor drie jaar. "Als Nederlander is er geen mooiere ploeg om voor te rijden. Daarnaast heb ik gemerkt dat ik hier op mijn plek zit. Dit langdurige contract geeft vertrouwen."

Van Belle heeft volgens sportief directeur Merijn Zeeman veel potentieel. "Loe is zich gestaag aan het ontwikkelen binnen ons opleidingstraject. Hij heeft veel potentie. We zijn trots dat onze opleidingsploeg opnieuw een renner in het profpeloton aflevert."

Allrounder

In gesprek met het Leidsch Dagblad vertelde Van Belle in 2021 dat hij zelf nog niet precies weet wat voor renner hij is. Hij noemt zichzelf een allrounder. "Op de weg kan ik klimmen, tijdrijden en ook het Vlaamse werk ligt me. Het is moeilijk te zeggen waar mijn specialiteit ligt, maar dat gaan we komende jaren zien." In de Tour de l'Avenir werd hij onlangs tweede in een heuvelachtige rit achter Romain Grégoire, die als toptalent geldt.

Nieuws
  • Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos © 2022