Remco Evenepoel is toch een mens deze Vuelta: 'Beetje over mijn toeren gegaan'

En opeens reed Roglic bij 'm weg. Remco Evenepoel kende een slechte dag in de Vuelta. Z'n reactie na de rit.

La Vuelta ciclista a Espana 22-13

Uiteindelijk wist-ie de schade te beperken tot 50 seconden (met de bonificaties erbij) op z'n belangrijkste tegenstrever Primoz Roglic, maar Remco Evenepoel blijkt toch echt een mens in deze Vuelta. We zagen 'm niet zo soeverein als de voorbije twee weken rijden, zo constateerde hij zelf ook na afloop van de rit bij Sporza.

"Ik had niet de beste benen en kon niet versnellen toen Roglic ging. Maar ik heb nog altijd 1 minuut en 50 seconden over, dus er is geen reden om nu in paniek te slaan. Ik denk dat ik al meer tijd op hem heb genomen, dan hij op mij. Ik moest mijn eigen tempo rijden, maar ik ben toch een klein beetje over mijn toeren gegaan."

"Al bij al los ik op 4 kilometer van de finish en parkeer niet volledig. Mas rijdt maar 20 seconden bij mij weg. Uiteindelijk is het niet heel slecht en was Roglic eigenlijk gewoon beter dan de rest."

Val

De val van donderdag zou ook nog maar zo mee kunnen spelen denkt Evenepoel. "Ik had nog wat stijve spieren, het was ook de tweede dag na mijn val. Morgen zou het beter moeten zijn en dan is er een rustdag. Het is normaal dat je het nog wat voelt in de dagen na een val, maar ik ga het niet gebruiken als excuus. Ik had gewoon niet de beste benen. Hopelijk was dit mijn slechte dag."

Vuelta a España
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022