Primoz Roglic blijft zich sterker en sterker voelen: 'We zijn heel strijdvaardig, heel mooi om te zien'

Primoz Roglic pakte de nodige tijd terug op Remco Evenepoel in de veertiende etappe. Grischa Niermann ziet een strijdvaardige ploeg.

La Vuelta ciclista a Espana 22-14

Roglic heeft desondanks nog een flinke achterstand op Evenepoel, want hij moet nog 1 minuut en 49 seconden goed zien te maken komende week. Vandaag staat de koninginnenetappe op het programma naar Sierra Nevada. Een klim van boven de 2.500 meter.

Er klinkt een heel andere Primoz Roglic dan een week geleden. "Soms verlies je tijd, soms win je tijd. Nu won ik tijd. Hopelijk kan ik deze trend doorzetten, want ik begin me steeds beter te voelen. Mijn ploeggenoten hebben ontzettend goed werk geleverd en ik ben blij een onderdeel van dit team te zijn. Madrid is nog ver en we moeten blijven vechten."

Bij Team Jumbo-Visma zullen ze ook tevreden zijn met het werk van de ploeg. Robert Gesink en Chris Harper lieten zien over een goede vorm te beschikken. Zeker de Australiër ging lang mee bergop. "Primoz vroeg ons om de finale hard te maken. Het was aan mij om een strak tempo te rijden op de slotklim. Het is motiverend voor iedereen om te zien dat Primoz sterker wordt. Het hele team gelooft in hem."

Ook ploegleider Grischa Niermann ziet dat de Sloveen steeds sterker wordt. "Ik heb onderweg ook een erg sterke ploeg gezien. Primoz reed daarna een knap slotstuk. Ik kijk uit naar de dag naar Sierra Nevada, want in mijn ogen is dat de koninginnenrit. Primoz heeft nog steeds een flinke achterstand, maar we zijn strijdvaardig en dat is mooi om te zien."
Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022