Thymen Arensman: 'Helaas heb ik wat meer talent op de weg dan in het veld'

Thymen Arensman won gisteren de koninginnenrit in de Vuelta, maar eind 2018 zegevierde hij bij de beloften ook in de Koppenbergcross.

La Vuelta ciclista a Espana 22-15

Kortom, na onder anderen Mathieu van der Poel, Julian Alaphilippe, Wout van Aert, Tom Pidcock en Quinten Hermans wéér iemand met een verleden in de cross die furore maakt op de weg. De Nederlander reed tot en met de nieuwelingen ook nog op de mountainbike, maar heeft inmiddels volledig voor een carrière op de weg gekozen. Vooral omdat hij daar het meeste talent voor heeft.

In de Tour de l'Avenir van 2018 eindigde hij tweede achter Tadej Pogacar en sindsdien heeft Arensman zich gestaag door ontwikkeld. Vooral dit jaar heeft hij een grote stap voorwaarts gezet. Met de zege op Sierra Nevada als beloning. "Deze Vuelta is een ontdekkingsreis geweest voor mezelf. Wat ik dan heb geleerd? Dat ik misschien toch iets beter ben dan ik denk", vertelde hij aan Sporza.

Arensman is een echte ronderenner en verkast daarom volgend jaar naar INEOS Grenadiers. "Ik presteer blijkbaar ook redelijk op hoogte en hoe verder de race vordert, hoe beter ik me voel. Dat heb ik ook al in vorige grote rondes gemerkt, maar nu focus ik me meer op het klassement. Dan moet je er elke dag staan en is het afwachten hoe je lichaam reageert."

De Belgen zouden geen Belgen zijn als ze begin september ook voorzichtig weer over de cross beginnen. Gezien het verleden van Arensman in het veld een uitermate geschikt moment. "Ik doe het hartstikke graag. Ik hoop dat het er nog eens van komt, maar het ligt ook aan mijn team. Als zij andere bedoelingen hebben, dan begrijp ik dat. Ik heb helaas wat meer talent op de weg dan in het veld. Ik ben niet explosief genoeg."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022