Mathieu van der Poel mag racen van de ploeg: 'Maar ik ben erin geminderd, een rustdag is nu écht rusten'

Mathieu van der Poel heeft naast wielrennen een hobby voor motor- en autoracen, maar hij vertelt rustiger te zijn zijn geworden.

Tour de France 2022 stage 10

Van der Poel zat in de Formule 1-podcast The Paddock van Play Sports. Hij vertelde daar over zijn doel voor het wereldkampioenschap, maar uiteraard ook over zijn passie voor gemotoriseerde sporten. Regelmatig verschenen er in het verleden berichten van de Nederlander die op het circuit racete of door het bos crosste met een motor.

Hij omschrijft zichzelf vooral als autoliefhebber. "Ik heb zelf een paar keer op het circuit gereden, maar gewoon voor het plezier. Ik volg de Formule 1 wel, maar het probleem is dat ik vaak zelf ook bezig ben. Het beperkt zich meer tot de hoogtepunten en de uitslagen."

Of Van der Poel ook de ambitie heeft om later te gaan racen, zoals Tom Boonen tegenwoordig doet? "Moeilijk te zeggen, want daar ben ik nog niet echt mee bezig. De leukste dagen op het circuit waren ook de goedkoopste dagen met een oude BMW en een paar vrienden. Puur plezier maken. Ik weet niet of ik echt ambities heb om wedstrijden te rijden."

Van Alpecin-Deceuninck mag hij ook het circuit op of racen op andere gemotoriseerde voertuigen. "Ik mag alles doen van de ploeg, maar ik ben erin geminderd. Ik heb mijn crossmotors weggedaan. Ik heb het gewoon nog drukker gekregen en de trainingen zijn net iets meer geworden. Nu heb ik op een rustdag geen zin meer om op zo'n motor te rijden. Dan ben je blij dat je mag rusten. Het is er een beetje uitgegaan."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022