Jumbo-Visma toonde zich bij Van Baarle slagvaardiger dan INEOS: 'Het gesprek met INEOS ging anders dan gehoopt'

Dylan van Baarle verkast volgend jaar van INEOS Grenadiers naar Jumbo-Visma. Eigenlijk dacht hij te gaan verlengen bij de Britse ploeg.

Paris-Roubaix Elite 2022

Van Baarle rijdt normaalgesproken in de Vuelta a España zijn laatste koers in dienst van INEOS Grenadiers. Na een dienstverband van vijf jaar komt er een einde aan. Dat terwijl hij na zijn zege in Parijs-Roubaix dit jaar dacht te gaan bijtekenen bij de Britse ploeg. Hij vertelde erover in de podcast Live Slow, Ride Fast.

Na zijn zege op de wielerbaan van Roubaix volgde een omhelzing tussen Van Baarle en ploegbaas Sir Dave Brailsford. Laurens ten Dam merkte op dat hij daarom dacht dat contractverlenging zo beklonken zou zijn. "Ja, ik dacht eigenlijk ook dat ik twee dagen na Roubaix bijgetekend zou hebben, maar dat liep even anders."

Dat lag vooral aan INEOS Grenadiers. "Eigenlijk duurde het best een tijdje voordat we echt weer om de tafel gingen. Merijn (Zeeman, red.) hing zondagavond al aan de telefoon, haha. De onderhandelingen met INEOS gingen anders dan ik had gehoopt en toen heb ik snel de beslissing gemaakt om voor Jumbo-Visma te gaan."

Vuelta

Momenteel rijdt Van Baarle in Spanje en daar hoopt hij de laatste week nog een en ander te kunnen laten zien. "Er komen nog een paar mooie etappes aan deze week waarin de slotbeklimmingen minder lastig zijn. Daar liggen misschien kansen voor mezelf. Carlos Rodríguez staat nog goed in het klassement, maar we krijgen wel meer vrijheid. Ik moet zeggen dat ik me nog redelijk fris voel. Ik heb niets te klagen."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022