Belgen op z'n 'on-Belgisch' over Evenepoel: 'Slotweek mag eigenlijk geen probleem vormen'

Het geloof in een Vuelta-zege van Remco Evenepoel is levensgroot bij onze zuiderburen. Lijkt wel een 'Ollander' aan het woord.. ;)

La Vuelta ciclista a Espana 22-13

Belgen mogen Nederlanders graag het verwijt geven dat ze dikke nekken hebben, of als je het positief zou willen brengen: dat Nederlanders over het algemeen met wat meer zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen praten..

Dat is tijdens deze Vuelta wel anders. Het goede presteren van Remco Evenepoel nodigt de wielerkenners uit tot ferme uitspraken. Huisanalist van Het Nieuwsblad Marc Sergeant windt er bijvoorbeeld geen doekjes om als het om de eindzege gaat.

"Als je kijkt welk parcours hij al heeft afgelegd, mag die slotweek eigenlijk geen probleem vormen. Het kan enkel vervelend worden als hij tegenover een meerderheid van Jumbo-Visma en Movistar komt te staan. Alleen is het natuurlijk nog maar zijn eerste ronde van drie weken. De stijgingspercentages van de resterende klimmen liggen volgens mij te laag om hem nog op minuten te rijden."

Sergeant is sowieso onder de indruk van Evenepoel. "Heel even maakte ik me zorgen toen hij die dag na zijn val tijd moest toestaan. Ik las dat hij toen met moeite kon stappen. Gelukkig ging dat de dag nadien alweer beter. Op de Sierra Nevada kreeg de concurrentie een klim waar ze de kans hadden om hem dood te nijpen, maar daar zijn ze niet in geslaagd. Dat was een heel goed teken. Hij is ook veel rustiger. Behalve na die val, maar we moeten Remco ook Remco laten zijn."

Vuelta a España
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022