Evenepoel verliest acht seconden op hard gevallen Roglic: 'Ik was een beetje bang voor die laatste kilometers'

Remco Evenepoel reed in de slotfase lek nadat zijn concurrent Primoz Roglic ten aanval was getrokken. Hij verloor acht seconden.

La Vuelta ciclista a Espana 22-16

Wat dat betekent voor de rest van de Vuelta is afwachten, want Roglic kwam in de sprint keihard ten val. Nadat Evenepoel over de streep kwam, nam hij meteen polshoogte hoe het met de Sloveen ging. Ondanks de val van de kopman van Team Jumbo-Visma won hij dus wel tijd terug.

Roglic ging op een kleine drie kilometer van de meet ten aanval en even later kreeg Evenepoel te maken met een lekke band. Hij werd in de tijd gezet van het resterende peloton, waar Roglic op het moment van de sprint dus voor reed. "Ik zat niet in de beste positie", is Evenepoel eerlijk over de aanval van Roglic.

Dat had een specifieke reden. "We hadden gisteren verkend en ik was een beetje bang voor die laatste kilometers door de wegen. Ik verloor posities en wilde opschuiven, maar mijn achterband liep leeg omdat ik een lekke band had. Ik ben blij dat de drie kilometer regel bestaat, want anders had ik veel tijd verloren."

Evenepoel had de aanval van Roglic verwacht. "Hij is explosief en het is nu nog meer zonde dat hij gevallen is. Ik hoop dat Primoz oké is na zijn val en dat hij kan blijven koersen. Zelf voelde ik me hersteld. Ik had de rustdag van gisteren nodig na mijn val vorige week. Ik voelde me beter dan zaterdag en eigenlijk ook dan zondag."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022