HomeVuelta a EspañaVideo | Einde aan complottheorieën: band Evenepoel duidelijk lek

Video | Einde aan complottheorieën: band Evenepoel duidelijk lek

Er zijn amateurbeelden van de fietswissel van Remco Evenepoel en die maken aan de insinuaties wel een einde: de band was echt lek.

Eigenlijk direct nadat Remco Evenepoel op iets meer dan 2 kilometer van de streep van de Vuelta-etappe van gisteren langs de kant stond met een lekke band waren de insinuaties er: was die band wel echt lek?

Onder meer Eurosport-analist (en ex-renner) Adam Blythe uitte die. “Ik zou echt graag die fiets zien, om te kijken wat het probleem juist is. Hij was niet gevallen, de beide wielen leken me opgepompt, het was geen probleem met de versnelling… Ik zou echt graag die fiets eens van dichterbij bekijken. Ik insinueer niets, maar het is mij allemaal een beetje te toevallig”, zei hij direct na afloop van de rit.

Ook op Twitter – uiteraard – deden de meest wilde verhalen de ronde. Maar Twitter biedt ook uitkomst. Want daar duiken eigenlijk altijd wel amateurbeelden op vanuit de koers. Zo ook nu. Op die beelden is te zien dat Remco Evenepoel kampt met een leegloper.

Het is goed mogelijk dat de rodetruidrager daarmee is doorgereden tot hij binnen de 3 kilometer was en dus zonder tijdverlies kon wisselen, maar dat valt onder de noemer koersslimmigheid.

Hieronder zie je de beelden. Met name als Evenepoel even met de fiets ‘stuitert’ zie je dat in de achterband niet het gerbruikelijke aantal bar zit voor een racefiets.

Vandaag fietst Evenepoel, weer met de banden vol net wind, een lastige rit met een aankomst op een klim naar een klooster. Het is nog maar de vraag of z’n grootste concurrent dat ook doet, want Primoz Roglic kwam zwaar ten val na z’n aanval in de slotfase. Jumbo-Visma maakt later vandaag bekend of de Sloveen aan de start staat.

UPDATE: Primoz Roglic gaat helaas niet meer van start in de zeventiende etappe van de Vuelta, zo maakte zijn ploeg bekend.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Roger De Vlaeminck slaat weer toe: ‘Van Aert kan niet bergop zoals ik, ik was nog straffer’

Met het WK veldrijden over een paar dagen en het wegseizoen dat langzaam maar...

Meer zoals dit

Vuelta-parkoers bekend en het Monster zit er weer in: hier lees je alles over de Angliru (en andere zware bergritten)

Deze berg, wat een hel! We hebben toch wel een beetje medelijden met de renners... (maar het is natuurlijk ook fantastisch!)

De Leeuw van Vlaanderen als social media hit

Tijdens de tour hebben we mogen genieten van 'Out Of Context Karsten en Jeroen',...

Einde Vuelta, maar niet getreurd: deze koersen komen het leven kleuren tussen Vuelta en WK

Ronde van Luxemburg Deze vijfdaagse koers bestaat uit vier heuveletappes en een tijdrit van bijna...