Remco Evenepoel: 'Ik ben geen faker'

Remco Evenepoel was duidelijk niet te spreken over de insinuaties aan zijn adres. Hij reageert.

La Vuelta ciclista a Espana 22-15

Na de rit van gisteren waren er volop insinuaties. Remco Evenepoel reed in de laatste drie kilometer lek, precies nadat Primoz Roglic aanviel (althans, toen kwam het in beeld). Iets te toevallig volgens velen. Vooral ook omdat er bij de eerste beelden niet zoveel aan hand leek met de band van de Belg.

Maar op amateurbeelden is te zien dat Evenepoel toch wel degelijk met een leegloper te kampen had. Hij liet zelf ook niks aan duidelijk te wensen over en reageerde er op de persconferentie na afloop kort en krachtig op.

"Ik ben geen persoon die gaat faken. Ik voelde mijn achterwiel wegschuiven, dan weet je dat het een leegloper is. Ik had goede benen en wilde juist meedoen voor de ritzege."

Evenepoel toonde ook empathie met zijn rivaal Primoz Roglic, die ten val kwam, en was toch ook enigszins kritisch naar de organisatie. "Ik hoop dat alles goed is met hem. Wij hadden het parkoers verkend en het was ook niet de properste aankomst. Er lag veel vuil in de laatste kilometer en dat maakte het glad. Mijn lekke band kwam er ook doordat ik in een put reed."

Vuelta a España
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022