Andermaal pech voor Roglic: kopman Jumbo-Visma stapt niet op na zware val

Andermaal pech voor Primoz Roglic. De Sloveen stapt niet op voor de zeventiende etappe na zijn zware val van gisteren.

La Vuelta ciclista a Espana 22-16

Een flinke aderlating voor de Vuelta a España. Het leek een heerlijke laatste week te worden, zeker nadat Primoz Roglic in de zestiende etappe tijd terugwon op Remco Evenepoel, maar op miraculeuze wijze ging de Sloveen onderuit in de eindsprint. Door die val heeft hij moeten opgeven.

Het is niet de eerste keer dat Roglic dit jaar te kampen heeft met pech. In de Ronde van het Baskenland had hij knieproblemen waardoor hij de voorjaarsklassiekers moest missen. Toch raakte hij in vorm voor de Tour de France, maar daar kwam hij hard ten val in de kasseienrit. Nota bene over een hooibaal die door een motor per ongeluk de weg op werd geslingerd.

Hij hield er een flinke rugblessure aan over en daardoor was ook zijn voorbereiding op de Vuelta a España verre van ideaal. In de eerste week verloor hij veel tijd op Evenepoel, maar na anderhalve week leek de kopman van Jumbo-Visma erdoorheen te komen. Of hij Evenepoel nog uit de leiderstrui had kunnen rijden, zullen we nooit weten. De verwondingen opgelopen bij zijn val gisteren zijn dusdanig van aard dat hij de strijd moet staken.

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022