HomeNieuwsVuelta | Urán wint na ritten in Giro en Tour ook een...

Vuelta | Urán wint na ritten in Giro en Tour ook een etappe in de Vuelta, Evenepoel niet in problemen

Rigoberto Urán heeft de zeventiende etappe in de Vuelta a España op zijn naam geschreven. Remco Evenepoel kwam niet in de problemen.

De dag in Spanje begon met slecht nieuws, namelijk de opgave van Primoz Roglic. Dit was een rit waarin je als klassementsrenner verschillen kon maken, maar de slotklim was ook niet héél zwaar. Quick-Step Alpha Vinyl liet de vluchters volledig hun gang gaan, waardoor duidelijk werd dat het een strijd op twee fronten zou worden. In de kopgroep zaten onder anderen Lawson Craddock, Bob Jungels, Marc Soler, Gino Mäder, Quentin Pacher en Rigoberto Urán.

Richting de slotklim (9,4 kilometer aan 5,2 procent) trok Craddock ten aanval en de Amerikaan begon als eerste aan de steilste stukken, maar de achtervolgers met Champoussin, Pacher, Herrada, Elissonde, Soler en Uran zaten slechts een ruime tien seconden achter hem. Op een kilometer van de meet werd Craddock bijgehaald. Het werd uiteindelijk een heerlijke finale waarin het man tegen man was. Urán was al met al net iets beter dan Pacher en Herrada.

Ondertussen deden in het peloton ook Movistar en INEOS Grenadiers een duit in het zakje. De ploegen van respectievelijk Mas en Rodríguez probeerden hun kopmannen vooraan af te zetten en wellicht Evenepoel onder druk te zetten. Mas probeerde dat op zo’n 2,5 kilometer van de meet, maar Evenepoel zat meteen in het wiel van de Spanjaard en verloor enkel een paar seconden op João Almeida. De grote afwezige in de groep met favorieten was Thymen Arensman.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Vlak voor tussensprint komt ezel even de weg oversteken in Saudi Tour

Er spelen zich wel vaker bijzonderheden af als er gekoerst wordt in het Mddden-Oosten:...

Aike Visbeek over succes Intermarché: ‘Ze bieden ons nu renners aan waar we vroeger alleen van konden dromen’

Het gaat Intermarché-Circus-Wanty voor de wind in het nog prille seizoen. De Waalse ploeg...

Roger De Vlaeminck slaat weer toe: ‘Van Aert kan niet bergop zoals ik, ik was nog straffer’

Met het WK veldrijden over een paar dagen en het wegseizoen dat langzaam maar...

Meer zoals dit

Jumbo-Visma begint Europese seizoen in Valencia met kopstukken Kooij, Bouwman en Oomen: ‘Gloag kan zomaar onze verrassing worden’

De Saudi Tour is in volle gang, terwijl vandaag ook de Ster van Bessèges...

Saudi Tour | Jonathan Milan laat Nederlanders achter zich in tweede rit

De finale van de tweede etappe in de Saudi Tour begon op dertig kilometer...

Thijs Zonneveld over verhouding Van Aert en Van der Poel: ‘Mathieu is van de hogere pieken en diepere dalen, maar de stabiele gaat het...

Jarenlang domineerde Van der Poel de cross, al kwam Van Aert regelmatig juist op...