Vuelta | Urán wint na ritten in Giro en Tour ook een etappe in de Vuelta, Evenepoel niet in problemen

Rigoberto Urán heeft de zeventiende etappe in de Vuelta a España op zijn naam geschreven. Remco Evenepoel kwam niet in de problemen.

La Vuelta ciclista a Espana 22-05

De dag in Spanje begon met slecht nieuws, namelijk de opgave van Primoz Roglic. Dit was een rit waarin je als klassementsrenner verschillen kon maken, maar de slotklim was ook niet héél zwaar. Quick-Step Alpha Vinyl liet de vluchters volledig hun gang gaan, waardoor duidelijk werd dat het een strijd op twee fronten zou worden. In de kopgroep zaten onder anderen Lawson Craddock, Bob Jungels, Marc Soler, Gino Mäder, Quentin Pacher en Rigoberto Urán.

Richting de slotklim (9,4 kilometer aan 5,2 procent) trok Craddock ten aanval en de Amerikaan begon als eerste aan de steilste stukken, maar de achtervolgers met Champoussin, Pacher, Herrada, Elissonde, Soler en Uran zaten slechts een ruime tien seconden achter hem. Op een kilometer van de meet werd Craddock bijgehaald. Het werd uiteindelijk een heerlijke finale waarin het man tegen man was. Urán was al met al net iets beter dan Pacher en Herrada.

Ondertussen deden in het peloton ook Movistar en INEOS Grenadiers een duit in het zakje. De ploegen van respectievelijk Mas en Rodríguez probeerden hun kopmannen vooraan af te zetten en wellicht Evenepoel onder druk te zetten. Mas probeerde dat op zo'n 2,5 kilometer van de meet, maar Evenepoel zat meteen in het wiel van de Spanjaard en verloor enkel een paar seconden op João Almeida. De grote afwezige in de groep met favorieten was Thymen Arensman.

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022