Evenepoel komt niet in problemen en kijkt alvast vooruit: 'Mijn benen waren beter dan in het weekend'

Remco Evenepoel kan weer een dag afstrepen richting Madrid. Enric Mas viel wel aan, maar de Belg reageerde vrij vlotjes.

La Vuelta ciclista a Espana 22-17

Na het uitvallen van Primoz Roglic zit de tot gisteren grootste concurrent van Evenepoel thuis, al staat Enric Mas ook slechts twee minuten achter. Hoe dan ook ging er meer gevaar uit van de Sloveen. De Spanjaard viel wel aan op de slotklim, maar Evenepoel leek makkelijk te volgen. "Toch was het niet zo eenvoudig om hem te volgen, hoor", was Evenepoel eerlijk na afloop.

Zeker de eerste aanval van Mas deed pijn aan de benen, vertelde Evenepoel. "Dan waren we met twee weg. Almeida kon ik wel laten rijden, want hij staat al verder in het algemeen klassement. Mas wilde vandaag vooral zien hoe mijn benen reageerden, denk ik. Maar ik heb telkens goed geantwoord. De stijgingspercentages waren toch redelijk hoog, het was zeker geen gemakkelijke aankomst."

Evenepoel denkt dat hij en Mas aan elkaar gewaagd waren op de slotklim. "Het was de eerste keer klimmen na Sierra Nevada en mijn benen waren beter dan in het weekend. Mas is een ex-ploegmaat en ik heb geprobeerd om veel van hem te leren. We kennen elkaar best goed en komen goed overeen."

Morgen wacht opnieuw een bergetappe, maar wederom geen al te moeilijke. Op papier althans, want Evenepoel gelooft de profieltjes niet altijd meer, zo lachte hij na afloop. "Het zal een zware rit worden met twee keer veertien kilometer klimmen aan vijf procent. De beste klimmers mogen normaal niet in de problemen komen. We gaan sowieso proberen om de vlucht te laten rijden. Mijn tactiek: volgen. Maar een eindschot is altijd het proberen waard."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022