Thijs Zonneveld zou Evenepoel niet in het diepe gooien: 'Tour is echt nog een ander verhaal dan de Vuelta'

Remco Evenepoel staat op pole-position om de Vuelta a España te winnen. Stiekem wordt al verder gekeken naar de Tour de France.

La Vuelta ciclista a Espana 22-17

In de podcast De Tribune gaat AD-analist Thijs Zonneveld in op de controle die Evenepoel al tweeënhalve week uitstraalt in de Vuelta. "Ja, klopt. Hij is opvallend rustig. Geen gekke gebaartjes, geen rare interviews. Hij lijkt de boel meer onder controle te hebben. Hij is natuurlijk ook een paar jaar ouder ondertussen. We vergeten weleens hoe jong hij was toen hij doorbrak en hoeveel druk er meteen op zijn schouders werd gelegd."

Zonneveld nam het de wielrenner allerminst kwalijk . "Ik vind het ook wel volkomen normaal dat je op jonge leeftijd af en toe uit de bocht vliegt. Bij hem wordt het uitvergroot omdat hij zo goed is en omdat we met z'n allen zoveel van hem verwachten. En jullie in Vlaanderen nog veel meer dan de rest van de wereld."

Nu Evenepoel op het punt staat om de Vuelta te winnen wordt er stiekem al verder gekeken naar volgende jaren en dan naar de Tour de France in het bijzonder. "Ik zou volgend jaar de Tour eerder niet rijden", aldus Zonneveld. "Hij gaat nog makkelijk tien jaar mee en dat is nog voorzichtig ingeschat. Zolang je hem maar niet opbrandt. Met dit soort talenten is het enige waarvoor je moet uitkijken dat je ze niet te veel hooi op de vork laat nemen."

Eerder afremmen dan aansporen dus. "Hij moet vooral goed nadenken hoe hij het meeste uit zijn loopbaan haalt over een periode van tien jaar. Ik zou hem de Tour eerlijkgezegd niet laten rijden volgend jaar. Misschien de Giro en als dat goed gaat een jaar later de Tour. Ik zou hem niet meteen in het diepe gooien, want de Tour is echt nog een ander verhaal dan de Vuelta."

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022