Primoz Roglic reageert na opgave Vuelta: 'De waarheid is dat de val werd veroorzaakt door het gedrag van een renner'

Primoz Roglic had nog niet gereageerd na zijn Vuelta-opgave. Dat doet hij nu wel en hij komt met een opvallend verhaal.

La Vuelta ciclista a Espana 22-16

In de sprint om de zestiende etappe werd Primoz Roglic onderuit gereden door Fred Wright, die desondanks gewoon op zijn positie bleef zitten. Roglic ziet dat toch enigszins anders gezien zijn uitspraken. "Dit was niet oké", was zijn eerste reactie.

Daarmee doelt hij zonder meer op de actie van Wright, want hij trekt het in breder perspectief en haalt de gehele veiligheid van de wielersport aan. "Dit zou niet moeten gebeuren. Er wordt snel weer overheen gestapt en we gaan over tot de orde van de dag. Voor mij geldt dat niet. Dit is niet de manier waarop ik wil dat de sport verder gaat en dat signaal wil ik afgeven."

Inmiddels gaat het weer iets beter met de gezondheid van de kopman van Team Jumbo-Visma. "Ik kan een klein beetje lopen. Daar ben ik voor het moment al blij mee. Na de val kostte het tijd om dingen op een rijtje te zetten. Ik vroeg me af: hoe kan dit? Mijn conclusie is dat hoe deze val gebeurde niet acceptabel is. Niet iedereen heeft dat goed gezien."

"De waarheid is dat de val niet werd veroorzaakt door een slechte weg of door een gebrekkige veiligheid, maar door het gedrag van een renner. Ik heb geen ogen in mijn rug, anders had ik me breed gemaakt. Wright kwam van achter en reed het stuur uit mijn handen voordat ik het wist.”

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022