Thymen Arensman tweede in laatste bergrit: 'Ik was de enige die meteen een reactie had op Mas en Evenepoel'

Thymen Arensman showde zijn goede vorm wederom in de Vuelta met een knappe tweede plaats. Hij schoof een plek op in het klassement.

La Vuelta ciclista a Espana 22-20

Enric Mas deed één aanval op leider Remco Evenepoel. Twee renners zaten meteen mee met de beste klimmers van de ronde: Ben O'Connor en Thymen Arensman. Waar de Australiër dat later moest bekopen, daar reed Arensman een puike finale. De Nederlander ontsnapte in de slotfase zelfs uit de favorietengroep, maar kwam uiteindelijk acht seconden te kort op Richard Carapaz.

Met die aanval wist hij wel Carlos Rodríguez te passeren in het algemeen klassement, waardoor Arensman waarschijnlijk zesde gaat eindigen. "We wisten dat het een zware etappe zou worden", aldus de Nederlander na afloop. "Op de eerste klim voelde ik me al goed, ik had altijd controle en leed niet - ik wist meteen dat ik goede benen had."

Op de voorlaatste beklimming explodeerde de koers. "Ik voelde me nog heel goed toen Mas aanviel en enkel Evenepoel volgde. Ik was de enige renner die meteen kon reageren. Dat gaf nog meer vertrouwen. Het ging hard, maar ik had na die klim nog steeds het gevoel dat ik iets in de benen had. Op het einde ging ik er vol voor toen Rodríguez moest lossen."

Het was genoeg om tweede te worden in de daguitslag en een plekje te winnen in het algemeen klassement. "Om de zesde plek te pakken in het algemeen klassement is een geweldige prestatie en we gaan zeker proberen om die plek te behouden morgen."

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022