Demi Vollering: 'Je hoopt dat die dames nog eens zeggen: 'Vandaag is het voor Demi''

Annemiek van Vleuten en Marianne Vos zijn de kopvrouwen op het WK. Demi Vollering weet dat haar kansen ooit nog komen.

Tour de France women (2.WWT) - stage 7

Tijdens de wegwedstrijd voor vrouwen zullen de ogen gericht zijn op Nederland. Nog zo'n debacle als tijdens de Olympische Spelen en het WK 2021 kunnen ze zich niet meer permitteren. Tijdens de bekendmaking van de selectie lijkt bondscoach Loes Gunnewijk dan ook specifiek twee kopvrouwen te hebben aangewezen: Annemiek van Vleuten en Marianne Vos.

Dat betekent dat iemand als Demi Vollering zich moet opofferen. In gesprek met de NOS blikt ze alvast vooruit. "Het is een mooi en pittig WK, maar we hebben met Annemiek en Marianne twee supersterke vrouwen. Ik denk dat ik nog moet wachten en wachten duurt soms lang. Maar ik ben jong en hoop dat mijn kansen nog zullen komen."

De generatie Nederlandse topwielrensters verdwijnt langzaam van het hoogste toneel. "Ik kan er niet veel anders aan doen dat de rangorde op dit moment zo is. Dat respect moet je verdienen en dat komt met de jaren hoop ik. Annemiek heeft inmiddels aangekondigd te stoppen. Dat vind ik jammer, want het zou leuk zijn als ze ooit nog iets voor mij kon betekenen."

"Ik was erbij toen Annemiek in Yorkshire wereldkampioene werd", vervolgt Vollering haar verhaal. "Dat was hartstikke mooi, maar zo langzamerhand gaan al die meiden stoppen en dat hoop ik dat ze nog eens zeggen: 'Vandaag is het voor Demi.' Maar we gaan het meemaken."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022