Senne Leysen maakte Van der Poel en Van Aert mee: 'Als je ze drie weken niets laat doen, dan wint Mathieu denk ik altijd'

Of ze nu willen of niet, maar Mathieu van der Poel en Wout van Aert zijn voor eeuwig aan elkaar verbonden. Senne Leysen reed samen met beiden.

Tour de France 2022 stage 11

Senne Leysen was in 2018 teamgenoot van Wout van Aert bij Vérandas Willems-Crelan en sinds 2020 rijdt hij voor het Alpecin-Deceuninck van Mathieu van der Poel. De hardrijder is dan ook een van de renners die de twee wereldtoppers het beste met elkaar kunnen vergelijken. Want of ze nu willen of niet, maar de vergelijking zal constant blijven.

In gesprek met de podcast Wiel aan Wiel deelde Leysen vorig jaar eens zijn gedachten. "Mathieu werkt heel professioneel, hè. Daar bestaat een ding rond dat dat niet zo zou zijn, maar als je ziet hoe hard hij werkt op stages dan weet je echt wel hoe professioneel hij werkt. Maar ik denk wel dat Wout nog net een beetje professioneler is dan Mathieu."

Puur qua talent schat Leysen Van der Poel weer net iets hoger in. "Ik denk dat wanneer je ze alle twee drie weken niet laat fietsen en ze dan tegen elkaar laat rijden dat Mathieu altijd wint. Ik denk dat hij nog net iets meer heeft meegekregen. Wout heeft ook bakken talent, maar puur van natuur heeft Mathieu nog net iets meer. Wout is net iets professioneler, net iets veeleisender ook. En terecht gezien wat hij presteert, hè."

Toch wil Leysen niet zeggen wie van de twee hij beter vindt. "Dat is sowieso moeilijk om te zeggen, maar we moeten vooral blij zijn dat we ze allebei hebben. En het is heel intrigerend voor me om voor allebei te hebben mogen rijden. Zo heb ik er eigenlijk nog niet vaak over nagedacht."

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022